40.000 palæstinensere er fordrevet på Vestbredden siden våbenhvilen i Gaza trådte i kraft, og Israel i ly af mainstreammediernes sparsomme rapporteren om det palæstinensiske folks prøvelser, flyttede sine territoriale landvindingsbestræbelser dertil.
Bulldozere fræser gaderne op så tanks kan rulle ind i Jenin – ligesom i Gaza rykker Israel ind under påskud af at bekæmpe militante modstandsfolk, men benytter sig af lejligheden til at fordrive de civile, som ifølge Israels forsvarsminister, Israel Katz, ikke vil få lov til at vende tilbage. De fordrevne slår nu lejr hvor de kan komme til det, under forhold, der minder om dem, vi stadig ser mange af de fordrevne i Gaza leve under.
I Gaza, hvor Israel nu forsøger at undgå at gå ind i fase to af våbenhvilen, og der igen dagligt meldes om døde palæstinensere, skudt af snigskytter og i droneangreb, er 69% af alle bygninger jævnet med jorden, herunder 92% af alle boliger, ifølge Læger Uden Grænser. Seks spædbørn er i de seneste dage døde i nattekulden, fordi Israel stadig kontrollerer, hvad der må komme ind i landet, og begrænser indførslen af telte og trailere, skriver Al Jazeera. Ramadanen nåede lige at starte, inden Israel meldte ud, at selv nødhjælp bliver tilbageholdt igen.
Kampen for et frit Palæstina fortsætter – og har stadig brug for dig
Kampen for et frit Palæstina fortsætter, og har stadig brug for dig. I den forgange uge har kampagnen Cut Ties With Genocide lagt pres på Mærsk, der ikke er ophørt med at eksportere våben til Israel, og USA’s ambassade har haft besøg af en stor demonstration under samme parole. Hvis du ikke har skrevet under på borgerforslaget om at stoppe våbenhandel med Israel, kan du gøre det her.
Når du ikke har tid til at lave tidskrævende mad i strømmen af aktivisme, kan du hurtigt lave brødchips med labnehdip. Du kan læse mere om Labneh på Fufu’s Kitchen. Her får du en opskrift oversat til danske mål.
Pitachips med Labnehdip
Du skal bruge
3 pitabrød eller fladbrød, på billedet er det friske fladbrød skåret i stykker i chipsstørrelse.
1/2 liter Labneh, eller tyk, drænet yoghurt
Til za’atardip
Olivenolie
Za’atarkrydderiblanding
Lidt frisk mynte
Til dilddip
2-4 fed frisk, finthakket hvidløg
1/2 dl frisk hakket dild
1 dl hakkede valnødder
Chiliflager, efter smag
2 spsk citronsaft
Tilbehør
Agurk, peberfrugt eller andet dyppegrønt.
Sådan gør du
Skær eller klip fladbrødene i passende stykker. Vend dem i olivenolie og groft salt. Sæt dem i ovnen på 200 grader varmluft i 10 minutter, eller indtil de er lyst gyldne og sprøde.
Rør den ene halvdel af labnehn rundt til den er ensartet. Hæld den i en skål, og dryp olivenolie over. Drys za’atarkrydderi på, og pynt med friske mynteblade.
Rør den anden halvdel af labnehn i en anden skål. Læg lidt af nødderne, chilien og dilden og en citronskive til at pynte med til side. Tilsæt resten af de hakkede valnødder, chiliflager, hakket dild, citronsaft og lidt salt og rør det godt sammen. Anret med en slat olivenolie ovenpå og drys med det hakkede pynt.
Servér med sprøde chips og agurkestænger, peberfrugt eller den slags grønt du foretrækker.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.