06 Apr 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Blogs

Nødrettten påkaldes, og det er sandt nok en meget speciel og tvingende situation, vi befinder os i. Det er dog helt afgørende at kræve en nøgtern analyse af, om de gennemførte indgrebsbeføjelser fremmer de hensyn til inddæmning og kontrol af covid-19, som påkaldes.
Det er nødvendigt, at et samfund beskytter sig mod epidemier som Covid-19. Det kan betyde indskrænkning af borgernes rettigheder. Men det er betænkeligt, at det sker på en sådan måde, at væsentlige retssikkerhedsgarantier sættes ud af kraft,
Anders Bjerre Mikkelsens billede
Uanset hvor saglig og velafvejet Klimarådets nye rapport virker, er indholdet helt i overensstemmelse med det danske samfunds kapitalistiske karakter.
Arbejdsløsheden eksploderer, og ledige lønmodtagere har også brug for en hjælpepakke. 3F og andre fagforbund har stillet det rimelige forslag, at dagpengene forhøjes til 25.000 om måneden som en midlertidig ordning.
Socialt udsatte er også en risikogruppe under coronakrisen. De organisationer og initiativer, der arbejder med socialt udsatte, udviser i disse uger stor opfindsomhed og kreativitet.
Brasiliens præsident Jair Bolsonaro har kritiseret sine guvernører for at lukke shoppingcentre og lufthavne for at begrænse smitte med corona. Han har dekreteret, at religiøse forsamlinger og lotteri er “essentielle tjenester”, som ikke må lukkes.
Kuren må ikke blive værre end sygdommen, sagde præsident Trump i sidste uge og argumenterede for en hurtig åbning af USA, uanset de sundhedsmæssige konsekvenser. Lars Løkke Rasmussen var hurtig til at følge trop.
Vi bør bruge disse coronatider til at gentænke hygiejnen på skoler og i daginstitutioner.
Der har længe været talt om, at en økonomisk afmatning var i sigte. Dystre profetier forudser nu en decideret depression. De fleste økonomer mener, at den dobbelte dosis gavmildhed vil hjælpe, men måske ikke nok.
I løbet af nogle få uger er arbejderklassens positioner blevet rykket voldsomt tilbage. Og selve vilkårene for at føre klassekamp er blevet vanskeligere end nogen sinde tidligere siden Anden Verdenskrig.

Sider

Abonnér på RSS - blogs