28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 14 °C

Solidaritet med Khaled Barakat

Udtalelse

Solidaritet med Khaled Barakat

De tyske myndigheder har forbudt den palæstinensiske forfatter og politiske aktivist at tale ved et offentligt møde. Forsvar Khaled Barakats ytringsfrihed! Udtalelse fra Internationalt Forums Mellemøstgruppe.

FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Lørdag den 22. juni meddelte Berlins myndigheder, at den palæstinensiske forfatter og politiske aktivist, Khaled Barakat, ikke måtte tale ved et offentligt møde om præsident Trumps Mellemøstenplan (“The Deal of the Century”). Khaled Barakat fik endvidere forbud mod deltagelse i politiske aktiviteter frem til 31. juli 2019, ligesom myndighederne truer med ikke at forny hans opholdstilladelse.

Jo mere Palæstina-aktivister angribes af Israel og dets allierede, des mere vil den internationale Palæstina-solidaritet vokse.

Dette ekstreme angreb på Barakats ytringsfrihed er kun det seneste i rækken af angreb på Palæstina-aktivister fra det tyske regimes side. I maj måned vedtog den tyske forbundsdag en udtalelse, hvor man anklagede den internationale Boykot Israel-bevægelse BDS (Boykot, De-investering og Sanktioner) for antisemitisme – selvom BDS er en erklæret antiracistisk bevægelse.

Khaled Barakat og Charlotte Kates fra fangenetværket Samidoun, begge bosat i Berlin, har i længere tid været i de tyske myndigheders og de zionistiske lobbygruppers søgelys. Utvivlsomt fordi de tilhører den palæstinensiske revolutionære venstrefløj og åbent kæmper imod Israels besættelses- og apartheidpolitik og for et frit Palæstina.

Det var angiveligt zionistiske grupper i Berlin, som klagede over Barakats planlagte deltagelse i det offentlige møde. Men i stedet for at forsvare Barakats ytringsfrihed bøjede de tyske myndigheder sig og krænkede Barakats ytringsfrihed. Der henvises til at ikke-tyske statsborgere kan forbydes politisk aktivitet, hvis en sådan aktivitet kan skade ”tysk sikkerhed og stabilitet”.

Med krænkelserne af Palæstina-aktivisters politiske frihedsrettigheder stiller den tyske stat sig entydigt på zionismens og den israelske stats side og støtter Israels stadig mere desperate kamp mod den voksende internationale solidaritet i forhold til det palæstinensiske folk. Derved gør den tyske stat sig medskyldig i årtiers israelske forbrydelser mod palæstinenserne: Etnisk udrensning, massakrer på ubevæbnede demonstranter i Gaza, bygning af illegale bosættelser, nedrivning af palæstinensernes huse, fængsling og tortur af palæstinensiske frihedskæmpere helt ned til førskolealderen.

Men jo mere Palæstina-aktivister angribes af Israel og dets allierede, des mere vil den internationale Palæstina-solidaritet vokse.

Bekæmp imperialismen og zionismen – styrk den internationale solidaritet.

“From the River to the Sea, Palestine shall be free”.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. jul. 2019 - 14:52   02. jul. 2019 - 12:08

Udtalelse

fra Internationalt Forums Mellemøstgruppe
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).