På hjørnet af Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter bliver der ekstra livligt i dagene den 12. og 13. juli, når Copenhagen Jazz Festival, Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK), Dansk Flygtningehjælp Integration (DRC) og den progressive musikforening Fanø Free Folk Festival afholder Vingesus i Nordvest.
– Efter sidste års succes med mere end 1.100 besøgende er vi begejstrede for at gentage Vingesus i Nordvest. Takket være dedikerede frivillige og samarbejdet mellem organisationer kan vi igen i år samle mennesker på tværs og sætte fokus på vigtige dagsordener om flugterfaringer, rettigheder og solidaritet, udtaler Kenneth Flex, der er direktør i DRC, og tilføjer, at det er blevet muligt ikke mindst på grund af økonomisk støtte fra Augustinus Fonden, Nordea-fonden og Tuborgfondet.
Programmet, der begge dage starter klokke 14 og slutter klokken 22, byder på både musik, talks og udstillinger.
Fredag den 12. juli kl. 14:00-22:00
14:00 – Resident DJ’s: BUKHAR – بخار
14:30 – Talk: Nadeen Aiche, ihsan saad ihsan tahir, Simin Stine Ramezanali, Tarek Ziad Hussein, Haya Termanini
16:00 – Koncert: La Maison d’Amour: Léonore Boulanger & Maam-Li Merati (IRN/FR)
17:30 – Talk: Solaf Masoud, Cengiz Güdücü, Fatimah Gabriella, Salah Zada, Somaja Noori
19:00 – Koncert: The Handover (EG/NO)
20:00 – DJ-set: BUKHAR – بخار
Lørdag den 13. juli kl. 14:00-22:00
14:00 – Resident DJ: Oladipo
14:30 – Talk: Agob Yacoub, Besir Zeciri, Sidsel Ana Welden Gajardo, Rolin Ali, Yara Hussein
16:00 – Koncert: Nadin Al Khalidi & Cassius Lambert (IRQ/SE)
17:30 – Talk: Rosa Lois Balle Yahiya, Luna Ersahin, Turkman Souljah, Aya Abo Daher, Serdar Ahmed
19:00 – Koncert: Luna Ersahin (AySay)
20:00 – DJ-set: PAYDAR
Programmet bliver løbende introduceret i facebookbegivenheden for Vingesus i Nordvest
Arrangørerne lover, at årets musikprogram bliver “sublimt” international, med rødder i Mellemøstens guldalder. Her vil være referencer til både persisk poesi, egyptisk shaabi, kurdiske tekster, traditionel instrumentering – alt sammen fremført af tværkulturelle topmusikere med en moderne klang og en improviserende tilgang fra jazzens verden.
Livemusik-programmet bliver krydret med toneangivende DJ’s og personer fra den københavnske klubscene og byens community-radioer – radiostationer udelukkende drevet af frivillige.
– Vingesus i Nordvest samler musikere, frivillige og publikummer på tværs af kulturer, og gør derfor det samme som musikken – den rejser uden at tage stilling til landegrænser, generationer eller sprogbarrierer. Den er impulsiv og ligetil, alle kan være med, og det er også det, jazzfestivalen udtrykker – rummelighed, mangfoldig, samhørighed uanset hvor man kommer fra, forklarer Kenneth Hansen, festivalleder på Copenhagen Jazz Festival.
Programmets fire talks udspringer af DFUNK’s kreative meningsdannerforløb, hvor unge med flugterfaringer udtrykker og engagerer sig i emner, de brænder for. Samtidig vil der være mulighed for både voksne og børn at blive klogere på Dansk Flygtningehjælp og DFUNK’s arbejde gennem et frivillighjørne og fordybe sig i udstillinger skabt i samarbejde med blandt andre Røde Kors.
Et fælles fokus for årets fire talks vil være, hvordan de inviterede direkte og indirekte arbejder med at skabe små og store forandringer for sig selv og andre, når de skaber fortællinger gennem det talte ord, film, podcast, billeder, kunst, musik, poesi, litteratur, jura, aktivisme, arkitektur, tøj, dans samt skuespil.
– Vi glæder os til at gentage succesen fra sidste år, hvor vi fik udvisket grænserne for, hvordan et samarbejde kan komme til udtryk. Med Vingesus i Nordvest formåede vi at bygge bro på tværs af generationer med et spændende program fyldt med musik, indslag og talks. Alt det og mere til glæder vi os til at gentage igen i år!, siger Tarek Ziad Hussein, direktør i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom.
Manila Ghafuri, som modtog menneskerettighedsprisen i 2022 og er medstifter af den afghanske velgørenhedsorganisationen AnaR, er årets vært for Vingesus i Nordvest.
I facebookbegivenheden for Vingesus i Nordvest vil programmet løbende blive introduceret.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.