Nu er der blevet taget hul på efteråret, og demonstrationerne imod Israels folkemord på Palæstinas befolkning bevæger sig igen ind i den kolde årstid. Men bevægelsen, der støtter Palæstina, går ikke hjem, bare fordi det regner.
I de seneste uger har vi set Israels overgreb intensiveres også på Vestbredden, og dødstallet i Gaza har passeret 41.000. Dertil kommer alle dem, der ikke er fundet under ruinerne endnu, og alle dem der er bukket under for følgerne af smadret infrastruktur og israelske benspænd for at sikre mad, vand og medicin til den belejrede befolkning. Senest er det konvojer, der skal sikre poliovacciner, der ikke kan få fri passage, skriver Al Jazeera.
Men Israel mødes på politisk niveau stadig kun med ord. Så aktivismen fortsætter, og de store demonstrationer for en øjeblikkelig våbenhvile er stadig blandt de største, der er set i Danmark. 5. oktober går hele Danmark på gaden igen. (Tid og sted følger – du vil kunne se mere på Stop Annekteringen, når programmet ligger fast.)
Vi tager paraplyerne med, hvis det bliver nødvendigt, og når vi kommer hjem, kan vi gøre status over dagen med en kop Sahlab – en varm krydret mælkedrik fra Palæstina og omegn, som du får en opskrift på her – eller, siden det ikke er lykkedes mig at finde ren Sahlab, den pulveriserede rod fra en orkidéen Salep-gøgeurt, som er truet, får du i stedet nogle eksempler på, hvordan du fuldender de pulverversioner, du kan købe i bazarerne, Palestinian style.
Pulverudgaverne hedder for eksempel Sahlab eller Salep – drikken er også populær i andre dele af Levanten og fås også i tyrkiske og græske udgaver. I pulverpakkerne er der allerede tilsat Sahlab og Mastic Gum – en ganske lille smule pulver af harpiks fra fyrretræet Pistacia Lentiscus samt majsstivelse og sukker. Du skal altså bare købe det tilbehør, du bedst kan lide.
Du skal bruge
Sødmælk
En pakke Sahlab-pulver
Rosenvand eller appelsinblomstvand
Stødt kanel
Evt. kardemomme
Evt. vaniljeessens
Evt. hakkede pistacienødder
Evt. rosiner
Evt. valnødder
Evt. kokosmel
Sådan gør du
Du koger mælken, og tilsætter pulver efter anvisningen på pakken. Sahlab kan både være en drik og en dessert – jo tykkere det bliver, jo mere nærmer det sig at være en dessert, der skal spises med ske. Det kan man altså sagtens, og det gør du, hvis det er sådan, du foretrækker det.
Når pulveret er rørt i, tilsætter du en smule rosenvand/appelsinblomstvand og eventuelt vaniljeessens og rører det godt rundt.
Hæld det i en kop, drys lidt kanel og måske lidt kardemomme over og de toppings, du gerne vil have på – rosiner, pistacienødder, valnødder, kokos eller hvad du synes lyder godt.
Servér varm.
Og husk at skrive den 5. oktober i kalenderen!
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.