I Danmark er fouragering – det at gå i naturen og søge efter spiselige planter – blevet moderne igen i de senere år.
En plante som ramsløg, der gror vildt mange steder i landet, var på det nærmeste gået i glemmebogen, men blev genopdaget og snart efter markedsført i både frisk og tørret form, og fremhævet som noget særligt autentisk, nordisk, dansk – noget der kendetegner den natur, vi kommer fra, og dermed også os.
Vi fandt hurtigt en plads i vores nationale identitet til de grønne blade med en mild smag af hvidløg.
I Palæstina er fouragering aldrig gået af mode – eller det har aldrig været glemt, for så at blive moderne.
I Palæstina er fouragering aldrig gået af mode – eller det har aldrig været glemt for så at blive moderne.
Hver eneste urt og plante, der gror vildt, er en del af den almindelige kost, og nøje kombinationer af urter og krydderier kendetegner de traditionelle retter.
Smagen af Palæstinas land er uløseligt forbundet med den nationale identitet, og særligt i de sidste årtier, hvor begge dele har været så hårdt under pres, kan selv en kop te smage af frihedskamp.
Salviete, Shay Bil Maramiya, er en traditionel palæstinensisk te, som brygges med hele tørrede salvieblade, ofte hentet ind fra baghaven. Det er en te, det er almindeligt at byde gæster på.
Du får en bryggeanvisning her – så er der en god anledning til at lade talen falde på Palæstina, og på om man ikke skulle tage at følges ad til den næste demonstration.
Hvis det skal være helt perfekt, serverer du den med dadler og nødder ved siden af – årtusinders praksis taler for, at det er en god kombination.
App mod folkemord
Tag appen No Thanks med på indkøb, så du undgår at støtte den zionistiske stat! Den scanner hurtigt produktets stregkode, så du ved, dine penge ikke ender i de forkerte hænder.
Det kan være særligt svært at afkode daddelindpakning, da nogle sælges uden oprindelsesland, og nogle mærker markedsføres som palæstinensiske, selvom de kommer fra bosættelser.
Med appen er du lidt bedre rustet og kan gå uden om dadler af tvivlsom oprindelse.

Ingredienser
1 tsk sort te pr. kop
2 spsk tørrede salvieblade pr. kop – du kan finde de hele blade i krydderisektionen i en velassorteret bazar.
Kogende vand
Eventuelt sukker
Sådan gør du
Kog vandet
Kom te og salvie i din tepose/tepotte med infuser
Hæld det kogende vand over
Lad det trække 5-10 minutter
Server med sukker efter smag og nødder og dadler ved siden af.
Støt borgerforslaget mod folkedrab
Borgerforslaget ‘Danmark har pligt til at forhindre folkedrab’ har opnået de nødvendige 50.000 støtter, det skal have for at blive fremlagt i Folketinget.
Men det er stadig en god idé at skrive under – jo flere støtter, jo mere vægt er der bag det, når det bliver behandlet.
Regeringen vender blikket den anden vej – hjælp med at sætte Israels folkedrab på palæstinenserne på Folketingets dagsorden ved at støtte borgerforslaget Danmark har pligt til at forhindre folkedrab.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.