Corona-filmklubben debatterer i denne måned et topaktuelt emne. Sygeplejerskernes lange strejke satte fokus på de vilkår, mange arbejdere befinder sig i. Nemlig dårlig løn, hårde arbejdsvilkår og en benhård ledelse!
Som optakt til debatten ser filmklubbens medlemmer samme film hjemme i deres egen sofa. Alle mødes online den 23. september for at debattere de emner, som filmen bringer frem.
- Kulturgruppen under Kommunistisk Parti, Vores Kultur, har taget initiativ til “Corona-filmklubben”.
- I filmklubben kan du opleve månedens film, når det passer dig, i din egen stue og senere deltage i en virtuel debat om filmen.
- Du bliver medlem af Corona-filmklubben ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller ved at sende en sms med teksten “corona-filmklub” og din mailadresse til mobil 22 31 63 87.
- Hver måned vil en ny film blive beskrevet i Arbejderen. For at få mest udbytte af Filmklubbens debatmøde, vil det være en fordel at have set månedens film.
- Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer dig til at donere 50 kroner for hver måned, du ønsker at deltage. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond.
- Filmklubbens medlemmer får et link til “månedens film” og information om, hvordan debatten foregår. Hver måned vil der være en kompetent oplægsholder til debatten.
I september måned er den udvalgte film en rigtig fransk filmperle. En film der bygger på de oplevelser, en gruppe arbejdere har haft under Majrevolten i Frankrig i 1968, og viser vilkårene for mange franske arbejdere på den tid.
Frustrationer skreget ud
Fra tidlig morgen til aften sidder de ved symaskinerne, mens lederne går rundt mellem arbejdsstationerne og holder øje med dem. Ingen pauser til mad og forbud mod toiletbesøg – og hvis produktionsniveauet falder, risikerer man at blive fyret!
Filmen er et vidnesbyrd om, at intet kommer af sig selv.
Situationer der minder utroligt meget om dem, vi i dag får beskrevet af folk ved firmaer som amerikanske Amazon og danske Nemlig.
Filmens mange fiktive situationer bygger på beretninger fra folk, der var aktivt til stede under Majrevolten. De mennesker, der har bidraget med fortællinger, optræder også i filmen.
Det er virkelige kvinders strejke på en fransk tekstilfabrik, der er blevet til en spillefilm, hvor frustrationerne bliver skreget ud foran symaskinerne.
Filmen giver et levende indblik i strejkens hårde kamp, men også i drømmen om noget bedre, som oprøret vokser ud af. Filmen er et vidnesbyrd om, at intet kommer af sig selv. Der ligger en kamp bag al forandring!
Fællesskabets styrke i enhver kamp
Denne gang har Filmklubben valgt en oplægsholder, der hele sit liv har kæmpet for arbejdernes rettigheder. Lige siden Kjeld Nalle Christensen som ung arbejdede på B&W, har han kendt til fællesskabets styrke i enhver kamp.
Han har fortællingen og ordet i sin magt. Han har en stor interesse og viden indenfor arbejdskampe helt tilbage til Pariserkommunen i 1871.
Nalle binder en sløjfe på to særlige jubilæer, der ligger i år. Det er nemlig 150-året for Pariserkommunen i Frankrig og 150-året for B&W-strejken. Og Nalle trækker tråde fra disse to begivenheder over Majrevolten i 1968 og frem til i dag, som oplæg til debatten om nutidens arbejdskampe.
Sådan deltager du
Du kan blive medlem af Vores Kulturs Corona-filmklub ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller sende en sms med teksten “Corona-filmklub” og din mailadresse til mobil 22 31 63 87. Derved får du et link til månedens film, information om hvordan debatten foregår og et MobilePay-nummer til indsættelse af støttebeløb.
Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer folk til at donere 50 kroner for hver måned, de ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond.
Næste debat foregår den 23. september klokken 20:00 online via Zoom. Vel mødt!
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.