Til lykke til dem allesammen! Det er en stor fejl ikke at anerkende deres talent og ressourcestyrke. De kommer til at give det nuværende system og alle fordommene kamp til stregen.
Det almene boligområde Mjølnerparken fejrede i sidste uge i alt 20 unge, der bor i området og har fuldført en ungdomsuddannelse.
Samtlige de 20 unge har anden etnisk baggrund end dansk.
– Der er mange gode grunde til at fejre dem: De er forbillede for alle vores unge i Mjølnerparken. Og så viser de et andet billede end det Mjølnerparken, som mange politikere og medier forsøger at tegne af “den hårde ghetto”, fortæller Janni Milsted til Arbejderen.
Hun er aktiv i Mjølnerparkens seniorbofællesskab, der sammen med Mjølnerparkens afdelingsbestyrelse står bag fejringen af de nyudklækkede studenter.
Der er mange gode grunde til at fejre dem: De er forbillede for alle vores unge i Mjølnerparken. Og så viser de et andet billede af Mjølnerparken.
Janni Milsted, Mjølnerparkens seniorbofællesskab
De unge blev fejret med taler, blomster, chips, saftevand, jordbær og et gavekort på 1000 kroner.
– De unge fortalte, at de nu vil læse videre som ingeniører, sygeplejersker, pædagoger – og nogle skulle have et sabbatår, fortæller Janni Milsted.
Det er 10. år i træk, at Mjølnerparken fejrer sine studenter.
Mjølnerparken er opført på regeringens liste over såkaldte “hårde ghettoområder”, der skal skære andelen af almene familieboliger med 60 procent inden 2030.
Mjølnerparkens beboerformand Muhammad Aslam holdt tale for de unge studenter.
– Politikerne anerkender ikke disse unge studenter som ressourcestærke. I ghettopakken gøres deres uddannelse irrelevant, da de er under 30 år, og på den måde kan politikerne fastholde Mjølnerparken på ghettolisten. I stedet for at anerkende disse unge mennesker anser politikerne dem som negative, da de er efterkommere af forældre fra ikke-vestlige lande, og de vil tvangssmide dem og deres familier ud af deres hjem. Men vi i Mjølnerparken er rigtigt stolte af vores unge, siger Muhammad Aslam til Arbejderen oven på fejringen.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.