Boykot af supermarkeder og multinationale firmaer, der støtter Israel. Blokade af Danmarks største våbenfirma, Terma A/S, der leverer dele til Israels kampfly. Sit-in på Københavns Hovedbanegård. Daglige demonstrationer, og meget mere.
Sidste uge var fyldt med aktiviteter i København og andre steder for et frit Palæstina. Arbejderen bringer her billeder og videoer fra den såkaldte Week of Rage (En uges raseri).
Boykot og sit-in på hovedbanegården
Tirsdag gik aktivister en boykot-runde forbi multinationale selskaber som McDonalds, Burger King og Starbucks, der støtter Israel.
Lørdag fik Føtex og Rema1000 på Nørrebro besøg af Boykot Israel-aktivister.
– Mens Israel begår folkemord i Gaza, sælger supermarkederne produkter fra Israel og støtter Israels apartheid-økonomi. Hos Føtex fandt vi israelske Medjoul-dadler fra firmaet Mehadrin. Hos Rema1000 fandt vi israelske avocadoer af mærket Hass. Vi var også forbi Ydre Nørrebros apoteker for at opfordre dem til at boykotte israelsk kopimedicin af mærkerne Teva, Actavis og Ratiopharm, fortæller Irene Clausen fra Boykot Israel-kampagnen.


Du kan bestille orange Boykot Israel-klistermærker på www.boykotisrael.dk.
Torsdag den 18. januar – var der sit-in på Københavns Hovedbanegård.
Hovedbanegården blev fyldt med palæstinensiske flag og masser af larm, klapsalver og kampråb for et frit Palæstina.

Foto: Marc B. Sanganee
Flere hundrede af mennesker sad skulder ved skulder på hovedbanegården og sang højlydte slagsange for Palæstina og imod det israelske folkemord.
På hovedbanegården havde aktivisterne sat sig foran burgerkæden McDonalds og fastfoodgiganten 7-Eleven, og råbte “Boykot McD” og “boykot 7-Eleven”.
Både McDonalds og 7-Eleven giver rabat til alle israelske soldater, og 7-Eleven har endda opfordret israelerne til at vise støtte til militæret.
Rejsende og turister stoppede op, og overværede aktionen. Flere filmede aktionen, og har formentlig delt videoerne med venner eller følgere på sociale medier.
Aktivisterne fik selskab af den daglige Palæstina-demonstration, der meldte deres ankomst til hovedbanegården med takfaste trommer og sang.
– Det gav gåsehud da de to menneskemængder tilsluttede sig hinanden på hovedbanegården under vild jubel, slagsange og trommerytmer, fortæller Arbejderens ansvarshavende redaktør, Marc B. Sanganee, der deltog i den store sit-in på Hovedbanegården.
Blokade af Terma A/S
Torsdag blokerede aktivister – endnu engang – den danske våbenfabrik Terma A/S, der producerer dele til de israelske kampfly, som bliver brugt til at bombe Gaza.
Fire aktivister blev anholdt af politiet og omkring 30 fik bøder.
Læs også
Daglige demonstrationer og menneske-flag
Hver aften har der været daglige demonstrationer foran Københavns Universitet og Undervisningsministeriet, Europahuset, Sydafrikas Ambassade, TV2 og flere andre steder.

Torsdag gik forældre og børn med hjemmelavede lanterner i optog i København.


Søndag stimlede Palæstina-aktivister på Christiansborg Slotsplads. Her dannede de ét stort Palæstina-flag.
Bannerdrop i Folketinget
I løbet af ugen blev der flere steder lavet bannerdrops ved stationer og broer.
Selv i Folketinget droppede aktivister torsdag et banner.
– Vores aktion i Folketingssalen skete på en dag, hvor flere højreorienterede partier havde fremsat forslag om at stoppe al økonomisk støtte til Palæstina. Vi vil blive ved med at råbe op og insistere på regeringens ansvar og deres medskyldighed i folkedrab. Også ved at “forstyrre” møder i Folketinget. Vi kræver: Øjeblikkelig og varig våbenhvile. Ubegrænset humanitær nødhjælp. Den danske stats anerkendelse af folkemordet og af Palæstina som stat, fortæller den ene af de to banner-aktivister til Arbejderen.

Foto: Privat

Foto: Crisis Mirror

Foto: Crisis Mirror
Også unge fra Kommunistisk Parti i København lavede et bannerdrop – på Den Røde Plads.

Demonstrationer flere steder i landet
Også i andre byer var der sidste uge demonstrationer.
I søndags blev der demonstreret i Odense.

Foto: Lene Junker
I Aarhus var der både onsdag og lørdag demonstrationer for Gaza.
Og da kong Frederik den 10. og prinsesse Mary kom på besøg i byen dagen efter blev de modtaget med palæstinensiske flag.

Foto: Essa A. Taha

Foto: Essa A. Taha
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.