Af Jessie Seehuusen, deltager i Klima-Karavanen
Torsdag den 1. september
Morgenstund på Kolding Friskole. Elever og lærere ville gerne følge os på vej mod Middelfart, så det blev et festligt farvel med taler og vandring sammen med børn og voksne op til et stort kryds, hvor stisystemet endte.
Vores vandring bragte os forbi dagligvarebutikker – en med en masse vild beplantning udenfor og en med græs, der blev klippet af elektrificerede og utrættelige “Robert”!
Da vi igen kom forbi en forretning, hvor robotplæneklipperen kørte rundt, så smuttede jeg ind og vendte den på ryggen og satte en seddel på: “Jeg strejker – vi skal have mere vild natur”!
Vejen snoede sig gennem landskabet, og pludselig var vi på den gamle Lillebæltsbro. Det var en smuk tur over mod Fyn. Kaffepause i skoven inden vi gik de sidste kilometer mod Middelfart Gymnasium, hvor aftensmaden ventede.
Aftenen gik med forberedelser til Klimafolkemødet.
Fredag den 2. september
Jeg skal hilse og sige, at ti yogamåtter ikke giver nogen behagelig nattesøvn, og en luftmadras var en dårlig erstatning, da den viste sig at være punkteret!
Således “udhvilet” gik vi mod byen, hvor vi havde fået et telt stillet til rådighed af Klimafolkemødet.
Uden for teltet havde vi travlt med at tegne/male nye små bannere til at gå med på landevejen.
Den 26. august 2022 lød startskuddet til en 340 kilometer lang Klima-Karavane igennem Danmark – med start i Esbjerg og endemål København den 17. september.
Undervejs besøger karavanen 18 byer – heriblandt Lunderskov, Kolding, Middelfart, Vissenbjerg, Odense, Slagelse, Lejre, Albertslund – for at slutte i København.
Bag karavanen står foreningen Klima-Karavanen, der består af cirka 150 aktivister i en række forskellige byer, der har arrangeret overnatning, mad og drikke samt lokalt debatarrangement, når karavanen kommer til deres by.
På sin hjemmeside skriver Klima-Karavanen blandt andet, at “Klimakaravanen er en vandrende højskole. Den kommer gennem store byer, landsbyer, landområder og hovedstad og vil tegne et bredt billede af, hvordan den danske befolkning forholder sig til klimakrisen”.
Du kan løbende følge med i Klima-Karavanens aktivieter på deres Facebook-gruppe og hjemmeside.
Karavanen bliver bakket op af en lang række miljø-, klima- og fredsorganisationer.
Stoffet hertil købte vi i den lokale genbrug, der var en dejlig velordnet butik – stort udvalg – billige priser – venlig betjening. 🙂
Vi riggede selv lidt aftensmad til, inden vi gik ned til den store scene for at opleve “Forfattere ser Grønt” og “Kunstnere ser Grønt’s” performance: Svinenes Sang. Meget stærkt.
Lørdag den 3. september
Nu vinkede Brenderup Højskole forude, og vi begav os igen på vandring – noget trætte efter et stramt program i Middelfart.
På højskolen blev vi mødt af lærer Sabine Dedenroth, der viste os rundt i en mangfoldighed af projekter, haver, byggerier og værksteder, og vi fik lejlighed til at tale med skolens internationale elever om klimakrisen.
Overnatning var i telt eller i tiny house.
Fortsættes…
Du kan stadig nå at tilslutte dig Klima-Karavanen eller deltage i et af de lokale arrangementer i de byer, som karavanen kommer forbi.
Onsdag og torsdag er karavanen i Roskilde.
Fredag er karavanen i Albertslund.
Klima-Karavanen ender i København på lørdag, hvor karavanen ankommer til Søndermarken over for Frederiksberg Slot klokken 13. Her spises frokost, og nye deltagere bliver budt velkommen.
Klokken 14 går karavanen afsted mod Christiansborg Slotsplads, hvor der vil være musik og taler fra klokken 15.45.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.