På mandag offentliggøres det, hvem der bliver formand for Dansk Socialrådgiverforening. Mads Bilstrup, der har været formand de sidste fire år, er udfordret af Signe Færch, der var fungerende næstformand fra 2021-2022.
40-årige Signe Færch stiller op til kampvalg, fordi hun ønsker en mere synlig fagforening, der kan være en stærkere stemme for socialrådgiverne.
Vi skal være mere synlige i den offentlige debat, og vi skal være nærværende ude på arbejdspladserne. Vi har et potentiale, som vi ikke forløser i øjeblikket.
Signe Færch, kandidat til formandsposten
– Vi skal være mere synlige i den offentlige debat, og vi skal være nærværende ude på arbejdspladserne. Vi har et potentiale, som vi ikke forløser i øjeblikket. Jeg tror, at jeg kan være med til at gøre os til en stærkere fagforening ved at gøre Dansk Socialrådgiverforening mere synlig og nærværende, siger Signe Færch i et interview på foreningens hjemmeside.
Bilstrup vægter sin store erfaring
Mads Bilstrup, der ligesom de to foregående formand for Dansk Socialrådgiverforening er fast blogger i Arbejderen, slår på sin store erfaring som den vigtigste begrundelse for at vælge ham.
– Jeg har 25 års erfaring i Dansk Socialrådgiverforening og har været med til at forhandle seks overenskomster som en del af socialrådgivernes forhandlingsdelegation. OK24 bliver en meget svær forhandling. Vi er allerede i gang med det indledende arbejde, og her er det vigtigt at have historikken, viden og kontakter fra de forrige overenskomstforhandlinger med, siger han i samme interview.

Foto: Dansk Socialrådgiverforening
58-årige Mads Bilstrup peger på, at han kender Dansk Socialrådgiverforening på alle niveauer, fordi han har været både tillidsrepræsentant, fællestillidsrepræsentant, regionsformand og formand. Derudover fremhæver han den store kontaktflade, han har opbygget til politikere på Christiansborg, i fagbevægelsen, i NGO’er og blandt arbejdsgiverne.
Færch peger på erfaring fra arbejdspladser
Signe Færch blev uddannet som socialrådgiver i 2013 og har derfor mindre erfaring både som socialrådgiver og i fagligt arbejde. Hun fremhæver sin konkrete viden om, hvordan det er at arbejde som socialrådgiver i dag. Aktuelt er hun ansat i Døgnvagten i København og har derudover indenfor de seneste år også arbejdet i børne- og familieafdelingen i Gentofte Kommune.
“Jeg har en bred politisk erfaring, der har givet mig en god politisk tæft og strategisk sans. Og forståelse for både spillet på Christiansborg og det daglige arbejde i en kommunalbestyrelse. Jeg har hele mit voksne liv forhandlet på mange niveauer. Lokale forhandlinger som tillidsrepræsentant, store budgetaftaler på Københavns Rådhus, aftaler i Metroselskabets bestyrelse og som del af baggrundsgruppe til finanslovsforhandlinger”, skriver Signe Færch i sit opstillingsgrundlag.
Hun var medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten fra 2010 til 2015, hvor hun var en del af Social- og Beskæftigelsesudvalget.
På søndag den 2. oktober er det sidste frist for at stemme i formandsvalget. Dagen efter offentliggøres resultatet. Der er også valg til ny hovedbestyrelse, næstformand og regionsformænd.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.