Opsigelserne af tre familier i det almene boligområde Blågården på Nørrebro i København skal trækkes tilbage.
Sådan lyder beslutningen fra repræsentantskabet – den øverste myndighed – i boligselskabet FSB i København. 45 beboere stemte for, 36 imod, 12 undlod at stemme.
FSB (Foreningen Socialt Boligbyggeri) er Københavns største almene boligorganisation og ejer cirka 13.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden.
Sejr for beboerdemokrati
En af dem, der deltog i repræsentantskabsmødet, er Jean Thierry. Han bor i Bispeparken og er medlem af organisationsbestyrelsen i FSB. Derudover er han også aktiv i Almen Modstand.
Repræsentantskabet er den øverste myndighed i boligselskabet. Derfor forventer jeg, at boligselskabets ledelse straks dropper opsigelserne af de tre familier.
Jean Thierry, beboer og medlem af FSB’s organisationsbestyrelse
– På repræsentantskabsmødet var der stor opbakning til kravet fra beboerne i Blågården om at trække opsigelserne af de tre familier tilbage. Det er en fantastisk sejr for beboerdemokratiet og det store arbejde, beboerne i Blågården har gjort for de tre opsagte familier, fortæller Jean Thierry til Arbejderen.
Han fortsætter:
– Repræsentantskabet er den øverste myndighed i boligselskabet. Derfor forventer jeg, at opsigelserne af de tre familier straks trækkes tilbage.
Læs også
Ledelsen i boligselskabet FSB, der administrerer boligområdet Blågården, har – rent administrativt – smidt tre familier ud af deres lejlighed i kølvandet på den uro, der opstod, da Rasmus Paludan i april 2019 pludselig kom til området og begyndte at råbe skældsord, mens han sparkede til koranen og truede med at brænde den af.
Tidligere på måneden besluttede beboerne i den lokale boligafdeling i Blågården – med overvældende flertal: 490 stemmer for og seks imod – at de tre familier skal have lov til at blive boende.
Læs også
490 stemte for: Udsmidte familier skal have lov til at blive boende i Blågården
De tre familier er aktive i boligselskabets sociale arbejde og i det lokale integrationsarbejde.
Mere magt til beboerne
Deltagerne på repræsentantskabsmødet besluttede også, at det skal være slut med, at boligselskabets daglige ledelse – rent administrativt – skal kunne smide beboere ud af deres lejligheder.
I stedet nedsætter beboerne nu et udvalg, der skal udarbejde et forslag til retningslinjer for, hvornår beboere kan blive opsagt.
Retningslinjerne skal diskuteres og vedtages demokratisk på næste repræsentantskabsmøde i boligforeningen.
Repræsentantskabsmødet tog også en række andre beslutninger. Blandt andet skal boligafdelingerne fremover kunne stille krav til, hvordan Landsbyggefondens penge kan bruges i afdelingerne ved nybyggeri og renoveringer.
– Der blev truffet en række beslutninger, der udstikker en ny retning for FSB med mere magt til beboerne og de lokale boligafdelinger, konstaterer Jean Thierry.
Boligselskabets organisationsbestyrelse mødes i dag for at drøfte repræsentantskabets beslutning om, at opsigelserne skal trækkes tilbage. Boligselskabets ledelse ønsker ikke at kommentere repræsentantskabets beslutning, før mødet i dag er afholdt.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.