03 Apr 2020  

KBH: Let skyet, 5 °C

Kultur

DEL ARBEJDEREN

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
tor. 02. apr - 2020
Vibeke Schrøder har udgivet en monografi om den engelske forfatter Charles Dickens (1812-1870). Ud over at fortælle om hans udvikling og privatliv, giver monografien en indføring i alle hans værker og et historisk indblik i hans tid.
tor. 02. apr - 2020
Skuespillere, musikere og andre med sammensatte indtægter i kulturlivet er stadig uden hjælpepakker ved arbejdsløshed under coronakrisen. Kulturministeren forhandler igen i dag.
fre. 27. mar - 2020
At anmelde teater er for Nick Bruun næsten som at være kommentator på en fodboldkamp. Det gælder om at give læserne indsigt i teatermaskineriet, spilsystemet og samfundet, og han tager erfaringerne fra sit arbejdsliv og sin teateruddannelse med ind.
tir. 24. mar - 2020
Både "Det forsømte foraar" og "Syv år for Lea" er blevet udgivet i serien Danske Klassikere. Begge romaner skildrer den tids skolegang. Og begge bøgers forfattere var medlem af DKP.
søn. 22. mar - 2020
Mange forfatterskaber havner uanset deres kvalitet i glemslens mørke efter en vis tid, men nogle dukker så mirakuløst op igen, hvis støvet kun befinder sig på den udvendige side. Det er sket for Karin Michaëlis (1872-1950) her på det sidste, hvor der er gået 70 år siden hendes død.
fre. 20. mar - 2020
En af Europas største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, har hurtigt skiftet fra fysisk festival til at være online. Arbejderens filmanmelder giver et par filmtip. Festivalen varer frem til 29. marts.
fre. 20. mar - 2020
Naturstyrelsen peger på områder for skovture, men husk at følge myndighedernes regler vedrørende coronavirus. Bagefter kan man derhjemme se forestillinger fra Det Kongelige Teaters streamingtjeneste.
tor. 19. mar - 2020
– Kapitalismen er en massakre. Men vi er levende, og vi kan ende kapitalismen, siger forfatteren Asta Olivia Nordenhof i sin bog "Penge på lommen". Den kan varmt anbefales.
ons. 18. mar - 2020
Filmstriben, bibliotekernes filmtjeneste, har film for alle aldersgrupper og interesser. Som bibliotekslåner kan du streame blandt de mange film til de mange timer, hvor danskerne er hjemme på grund af faren for coronasmitte.
tir. 17. mar - 2020
Forfattergruppen Alssund har skrevet en antologi over temaet genforening. Her er dels en gennemgang af det historiske forløb og dels en række skønlitterære tekster.

Nyeste: Kultur

Kultur
02. apr. 2020 - 10:08
Dansk Artist Forbund: Indlysende at åbne dagpengesystemet opSkuespillere, musikere og andre med sammensatte indtægter i kulturlivet er stadig uden hjælpepakker ved arbejdsløshed under coronakrisen. Kulturministeren forhandler igen i dag.
02. aprDansk Artist Forbund: Indlysende at å...
Kultur
27. mar. 2020 - 11:15
Nick Bruun, 25 år som teateranmelder for ArbejderenAt anmelde teater er for Nick Bruun næsten som at være kommentator på en fodboldkamp. Det gælder om at give læserne indsigt i teatermaskineriet, spilsystemet og samfundet, og han tager erfaringerne fra sit arbejdsliv og sin teateruddannelse med ind.
27. marNick Bruun, 25 år som teateranmelder...
Kultur
22. mar. 2020 - 13:00
Det gode menneske fra ThurøMange forfatterskaber havner uanset deres kvalitet i glemslens mørke efter en vis tid, men nogle dukker så mirakuløst op igen, hvis støvet kun befinder sig på den udvendige side. Det er sket for Karin Michaëlis (1872-1950) her på det sidste, hvor der er gået 70 år siden hendes død.
22. marDet gode menneske fra Thurø
Kultur
20. mar. 2020 - 13:58
Dansk dokumentarfilm festival går online som konsekvens af coronakrisenEn af Europas største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, har hurtigt skiftet fra fysisk festival til at være online. Arbejderens filmanmelder giver et par filmtip. Festivalen varer frem til 29. marts.
20. marDansk dokumentarfilm festival går onl...
Kultur
20. mar. 2020 - 12:45
Skovture efter reglerne eller besøg Det Kongelige Teaters streaming Naturstyrelsen peger på områder for skovture, men husk at følge myndighedernes regler vedrørende coronavirus. Bagefter kan man derhjemme se forestillinger fra Det Kongelige Teaters streamingtjeneste.
20. marSkovture efter reglerne eller besøg D...
Kultur
18. mar. 2020 - 13:20
Se film derhjemme med bibliotekernes filmtjenesteFilmstriben, bibliotekernes filmtjeneste, har film for alle aldersgrupper og interesser. Som bibliotekslåner kan du streame blandt de mange film til de mange timer, hvor danskerne er hjemme på grund af faren for coronasmitte.
18. marSe film derhjemme med bibliotekernes...
Kultur
17. mar. 2020 - 13:22
Scherfigs myter og drømmeNivågård viser 37 malerier og 14 litografier af Hans Scherfig. Udstillingens formål er at gøre opmærksom på, at mange af de dyr, Scherfig har malet, er truede arter, som for eksempel elefanter og næsehorn.
17. marScherfigs myter og drømme