AARHUS: Se den håbgivende klimafilm: I morgen
Vi viser den smukke, håbsgivende klimafilm “I morgen” ved en filmaften på Åby Bibliotek i Aarhus tirsdag den 6. februar kl. 19:00-21:30.
Filmen beskriver løsninger på klima- og miljøkrisen fra hele verden.
Filmaften foregår på baggrund af udstillingen “Det vi gør, gør en forskel”, som vises på Åby Bibliotek fra 22.1. til 16.2. lavet af foreningen Det Fælles Bedste.
Udstillingen omhandler de fire temaer MAD – VAND – TRANSPORT – TØJ og viser nogle af de største klima- og miljøproblemer koblet til de bedste løsninger. Vi vedhæfter tre plancher fra temaet mad om de udfordringer vi står med.
Løsningerne koncentreres om borgerdrevne omstillinger, altså det vi kan gennemføre som borgere, når vi går sammen i lokale grønne fællesskaber.
Vi supplerer med “Den Nationale Handlingsplan for omstilling af Mad” som danner grundlag for en konference på Christiansborg søndag den 10. marts kl. 11-17 med oplæg fra Greenpeace, NOAH, Permakultur Danmark, Regenerativt Jordbrug, Frie Bønder Levende Land, Andelsgaarde med flere.
Handlingsplanen rummer en vision for fremtidens landbrug og dens dyrkningsformer samt en række politiske reformforslag som viser, hvad Folketinget kan gøre for at skabe en produktion af mad inden for klodens grænser.
Planen indeholder samtidig forslag til hvad de vigtigste samfundsaktører kan gøre – landbruget og fødevareindustrien selv, landbrugsuddannelserne, forskningen, detailhandelen, borgerne, kommuner og byrådene.
“Den måde vi producerer mad på her i verden er den største enkeltårsag til, at vi har overskredet de planetære grænser. Mad står for 30% af verdens samlede udledninger af CO2” (Johan Rockstrøm og Owen Gaffney, Klodens Grænser) –“”Vores børn og børnebørn vil udkæmpe krige om vand og mad” – sådan kommenterede EU’s daværende klimachef Frans Timmermans IPCC’s synteserapport fra marts 2023.
Der er gratis adgang til filmaften og udstilling. Vi starter med en kort introduktion til filmen, og der er mulighed for debat bagefter.
Bedste hilsner, Lil, Wachmann, Jonas Munch og Niels Aagaard
Det Fælles Bedste