Jeg efterlyser fortsat en debat om DKP´s politik, den er helt gal både i DKP og Enhedslisten når det gælder holdningen til EU og Ukraine.
Kære Mette Frederiksen
Jeg bliver nødt til at sige det: Jeg har mere, meget mere til fælles med de nordiske lande og Europa end med dit USA. Et USA der ikke holder sig tilbage med at føre krige langt fra egne grænser, både af økonomiske og af ideologiske grunde.
Lad mig blot nævne 14 års krig i Vietnam med millioner af døde, Irakkrigen, der blev startet på en amerikansk løgn om masseødelæggelsesvåben. Senest krigen i Afghanistan, som USA igen fik trukket Danmark ind i.
USA har sjældent holdt sig tilbage med for eksempel ved hjælp af CIA at starte og støtte “hemmelige” militære operationer – også i Europa. Vi har senest i erindring CIA’s fjendtlige kombattanter, fangeflytninger til hemmelige fængsler med ulovlig indespærring og tortur.
Alt sammen noget jeg gerne vil fraskrive mig et fællesskab med.
USA er et land med en ufattelig ulighed både socialt og økonomisk.
USA er et land med en ufattelig ulighed både socialt og økonomisk. Det et land med store forskelle, hvor retten til det, vi kalder velfærdsrettigheder, bliver baseret på individuel økonomi og hudfarve. Demokratiopfattelsen i USA, for eksempel illustreret ved et valgsystem, hvor den enkeltes mulighed for at afgive sin stemme kan blive styret af racemæssige og sociale forhold.
Vi bryster os ofte af sammenhængskraften i det danske samfund; at vi stoler på hinanden. Den danske model, vores demokrati, mangel på korruption og vores tredeling af magten. Derfor synes jeg, at vi burde styrke det europæiske og nordiske samarbejde, også gerne militært.
I NATO har vi jo i forvejen det militære samarbejde, som du ønsker dig. Helt ærligt, fru statsminister, beslutningen om at tillade udenlandsk militær på dansk jord er en alt for alvorlig beslutning til, at den alene skal træffes af 179 personer i Folketinget.
Jeg er ked af at sige det, men fortiden skræmmer: Uanset hvor mange udvalg og kommissioner der bliver nedsat, er der for mange eksempler på politisk baseret ad hoc-beslutninger. Et Folketing, der som sagt er præget af ad hoc-løsninger, udenomssnak, hemmeligholdelser og “nødløgne”.
Så nej, Mette Frederiksen, ingen ny aftale om amerikansk militær på dansk jord! I min optik er det minimalt, hvad vi har til fælles med USA. Lad os få en folkelig debat og en bred folkelig beslutning, tak!
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.