Forsvarsministeriet under forbryderisk kommando i Irak-tortursagen
At i alt nu ti forskellige forsvarsministre har ladet blandt andre den nu varetægtsfængslede tidl. departementschef sammen med Kammeradvokaten suverænt styrer håndteringen af de 23 sager om Operation Green Desert, viser demokratiets og retsstatens begyndende selvopløsningDen britiske samfundsforsker prof. David Runciman har i de senere år beskrevet at den igangværende opløsning sker i institutionerne indefra, som tillader at mørke kræfter overtager.
Siden jeg i 2011 påtog mig sagsanlæggene for de 23 torturoverlevere, har navnlig følgende undret mig:
- De skiftende ministres totale eftergivelse overfor navnlig varetægtsfængslede departementschef Lars Findsen frem til 2016 og tilsvarende ved efterfølgeren.
- Domstolenes (Østre Landsret og Højesteret) særdeles modstræbende og myndighedsvenlige håndtering af sagerne, der har verseret i snart 11 år og stadig af domstolene er tilladt i vidt omfang mørkelagte, selvom de er civile og angår begivenheder i 2004.
- Den såkaldte fjerde statsmagts (pressens) i vidt omfang manglende kapacitet til at forstå og beskrive sagerne, bortset fra Dagbladet Arbejderen.
Beskidte tricks
Læsere af mine klummer har igennem de sidste snart ti år kunnet følge med i beskrivelserne af de enorme bestræbelser der har været udfoldet fra Forsvarsministeriets og Kammeradvokatens side ikke på at bidrage til sagernes opklaring men decideret til det modsatte.
Klienternes eksistens, deres tilstedeværelse og tilfangetagelse, deres fysiske og mentale skader, deres adgang til overhovedet at føre retssagen uden enorm sikkerhedsstillelse, påstået forældelse og cirka 20 andre forsinkende og modvirkende bestræbelser har man bragt i anvendelse.
Alt har Forsvarsministeriet og Kammeradvokaten tabt eller måttet opgive undervejs. Det har kostet skatteyderne et salær til Kammeradvokaten på nu snart 40 millioner kroner, foruden et stort forbrug af embedsværk.
I afdelingen af beskidte trick var det, da indehaveren af flest stemmer ved valg til Advokatrådet, Kammeradvokaten kunne ”servicere” Forsvarsministeriet i sagen ved at motivere Advokatrådets formand til i 2017 at indgive politianmeldelse mod mig vedrørende bl.a. Østre Landsrets beslutning i 2015 om at dække mine udgifter til fotokopier til klienterne som bedrageri.
Rådets formand var samtidig også motiveret til at bryde sin tavshedspligt således, at “nyheden” om “bedrageri” kunne vinde viral udbredelse, hvilket skete med deraf følgende tilsigtede ødelæggelser. Det lykkedes dog ikke at hindre mig i at gennemføre sagen i Østre Landsret de 63 retsdage det tog fra november 2017 til juni 2018, hvor Forsvarsministeriet blev dømt i 18 af de 23 sager.
Hovedforhandling starter til maj
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ankede straks til Højesteret. Advokatrådet anmodede i 2018 Advokatnævnet om at fratage mig min advokatbestalling således at jeg ikke kunne gennemføre sagen ved Højesteret, hvor der er hovedforhandling i maj i år (2022).
Efter fire år og fire måneder har Forsvarsministeriets og Kammeradvokatens bestræbelser lidt endnu et nederlag, da Rigsadvokaten den 30. december 2021 efter de fire år og fire måneder afgjorde, at der ikke er grundlag for nogen sag mod mig.
Nu beder jeg så her i februar 2022 Advokatnævnet om at genoptage sin sag og venter spændt på, hvad der bliver det næste forbryderiske træk fra Forsvarsministeriets og Kammeradvokatens side for at forhindre mit arbejde for de 23 torturoverlevere.