For kun anden gang nogensinde har et ‘københavnerforslag’ opnået de nødvendige underskrifter for at blive behandlet i Borgerrepræsentationen. Denne gang er underskrifterne blevet indsamlet på rekordtid!
København står foran en historisk beslutning om byudvikling og bevarelse af grønne områder. I dag rundede borgerforslaget “Bevar det grønne Sydhavn, Tippen, Fiskerhavnen og kolonihaverne” de 2500 underskrifter, som det kræver at få sin sag behandlet i Borgerrepræsentationen.
Borgerforslaget handler om at sikre beskyttelsen af de sidste større grønne områder i Sydhavnen, der er truet af byudvikling og tættere bebyggelse.
Forslaget beder ret ydmygt om, at der bliver taget flere og ordentligt hensyn til miljø, biodiversitet, udsatte borger og Sydhavnens særkende, når man bydelsudvikler og udarbejder lokalplan i området omkring Stejlepladsen, Bådehavnsgade, Tippen og Valbyparken i Sydhavnen. Den store folkelige modstand har rejst underskrifter på bare tre uger – og det vidner ifølge Sydhavnens Venner om, at emnet mobiliserer i særlig grad i det gamle Sydhavnen:
“Dette er en skelsættende begivenhed for både Sydhavnen og København,” udtaler Jan Mathisen, der er talsmand for Sydhavnens Venner. “Det viser, at borgerne ønsker at blive hørt i kampen for at bevare de grønne åndehuller, som er afgørende for både miljøet og byens livskvalitet.”
Borgerforslaget handler om at sikre beskyttelsen af de sidste større grønne områder i Sydhavnen, der er truet af byudvikling og tættere bebyggelse. Foreningen Sydhavnens Venner kæmper for at bevare disse områder, og med de 2500 underskrifter bakker bydelens borgere nu massivt op om denne sag. Det samme gør et enigt lokalråd på tværs af politiske partier.
Sydhavnens Venner opfordrer nu politikerne i Borgerrepræsentationen til at lytte til borgernes ønske og arbejde for en løsning, der sikrer bevarelsen af de grønne områder, samtidig med at bydelen udvikles på en bæredygtig måde.
”Særligt med tanke på et nært forestående kommunalvalg bør politikere, der vil repræsentere det gamle Sydhavnen, have øje for, at det her er vigtigt for rigtig, rigtig mange borgere i bydelen. Vi insisterer på, at her er grønt og trygt, og at det skal være en bilfri oplevelse at nyde de store naturoplevelser og naturområder, der er så unikt for vores område”, afslutter Jan Mathisen.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.