SOSU’erne fortjener anerkendelse og bedre arbejdsvilkår
SOSO'ernes lønniveau er ikke altid i overensstemmelse med vores vigtige arbejde. Det fører ikke kun til udfordringer med rekruttering og fastholdelse af dygtige SOSU’er, men går også ud over kvaliteten af den omsorg, vores borgere, beboere og patienter modtager i sundhedsvæsenet.Social- og sundhedsområdet, ofte omtalt som SOSU-området, spiller en afgørende rolle i vores samfund. Det er her, vi finder de SOSU-uddannede, som arbejder hårdt hver dag for at sikre omsorg og støtte til vores svage, syge og sårbare borgere og patienter i vores velfærdssamfund. Disse professionelle udgør rygraden i vores sundhedsvæsen, og de fortjener den anerkendelse og de arbejdsvilkår, der afspejler deres afgørende rolle i velfærdssamfundet.
Jeg er selv social- og sundhedshjælper, og mit arbejde indebærer at tage mig af vores mest sårbare, syge og svage beboere, uanset om det er gamle fru Hansen på plejehjemmet, eller om det er Hans med fysiske eller psykiske udfordringer. Jeg sørger for, at fru Hansen kommer op om morgenen og får udført personlig pleje, og det også mig, der sørger for, at hun får sin morgenmad og medicin. Jeg er den, der lytter, når fru Hansen har brug for en snak, og jeg er den, der kan trøste, hvis hun bliver ked af det. Dette er ikke blot en del af min jobbeskrivelse, men en del af at gå på arbejde som social- og sundhedshjælper. Jeg arbejder til daglig med beboere der har demens, hvor jeg skal skabe en tryg og tillidsfuld relation.
Investeringen i løn og arbejdsvilkår handler ikke kun om at løse den nuværende mangel på arbejdskraft.
Desværre lider SOSU’erne ofte under utilstrækkelige arbejdsvilkår og mangel på anerkendelse. Vi arbejder mange timer, ofte under store fysiske og psykiske belastninger. Lønniveauet er ikke altid i overensstemmelse med vores vigtige arbejde. Det fører ikke kun til udfordringer med rekruttering og fastholdelse af dygtige SOSU’er, men går også ud over kvaliteten af den omsorg, vores borgere, beboere og patienter modtager i sundhedsvæsenet.
Vi bør som samfund investere i SOSU-uddannelsen, forbedre arbejdsvilkårene og øge lønnen for disse dedikerede fagfolk. Dette vil både gøre det mere attraktivt og få flere talentfulde mennesker til at vælge en SOSU-karriere, og også øge den generelle omsorgskvalitet og trivsel for både patienter, beboere, borgere og medarbejdere.
Derudover er det afgørende at anerkende SOSU’ernes vigtige rolle i sundhedsvæsenet ved at give os den respekt og værdighed, vi fortjener. Dette indebærer at forstå, at vores arbejde ikke blot er en opgave, men en forpligtelse til at støtte medborgere i deres mest sårbare øjeblikke. Det er på tide at investere i SOSU’erne, forbedre vores arbejdsvilkår og give os den anerkendelse, vi fortjener. Det skylder vi både SOSU’erne og os selv som samfund.
Det er vigtigt at forstå, at investeringen i løn og arbejdsvilkår ikke kun handler om at løse den nuværende mangel på arbejdskraft. Det handler om at sikre, at vi har velkvalificerede SOSU’ere, der kan yde den bedst mulige omsorg for vores ældre og mest sårbare borgere – også i fremtiden. Det er en investering i vores samfunds velfærd og trivsel.
Derfor opfordrer jeg Folketinget og arbejdsmarkedets parter til at prioritere dette spørgsmål højt og træffe de nødvendige politiske beslutninger for at styrke rekrutteringen, lønnen, uddannelsen og arbejdsforholdene for SOSU’ere. Dette vil ikke kun gavne SOSU’erne selv, men også sikre en bæredygtig fremtid for vores sundhedssektor og vores velfærdssamfund.
Så kære regering: Vil I ikke nok være søde at kigge på, hvad I kan gøre? For vi står og mangler flere faglærte, og vi er et presset sundhedsvæsen, så kom nu ind kampen og vær med til at løfte vældfærden i Danmark og giv nu nogle flere penge til ældreområdet!!!!
TAK!!!!
Dette er et blog-indlæg, der alene er udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Arbejderen skal overholde de presseetiske regler.