Kirsten Vagn Jensen sov ind den 29. september efter kort tids sygdom. Hun nåede lige at fejre sin 93 års fødselsdag med sin familie omkring sig.
Kirsten var igennem hele sit liv meget optaget af den verden, hun var en del af. Hun var optaget af alt det smukke, verden har at tilbyde så som litteratur, kunst og naturen, og måske netop af den grund var hun også ekstremt optaget af alt det grimme og uretfærdige.
Kirsten var socialist og en international én af slagsen. Hun var igennem størstedelen af sit liv aktiv på den politiske venstrefløj og især i det internationale solidaritetsarbejde. Kirsten var i særdeleshed engageret i fredsbevægelsen mod USA’s krigsførsel mod Vietnam. Her var hun næstformand for Vietnam 69 og senere mangeårig formand for Dansk Vietnamesisk Forening, hvor hun var æresmedlem til sin død. Hun skrev i 1985 bogen “Befrielse – men ikke fred,” som beskriver udviklingen i Laos, Cambodia og Vietnam efter Vietnam-krigens afslutning.
Hun var desuden aktiv som leder af den danske Cypern-komité og skrev bogen “Magtspillet om Cypern.”
Udover sit internationale politiske arbejde var Kirsten i mange år lærer på Bernadotteskolen. Kirsten var gift med forlæggeren Erik Vagn Jensen, og de boede sammen i Birkerød indtil hans død i 1995. Kirsten flyttede herefter til Nivå, hvor hun boede siden.
Kirsten var desuden oversætter og har oversat en lang række bøger fra sit modersmål norsk til dansk, blandt andet romanen Sofies Verden af Jostein Gaarder. Fra engelsk oversatte hun blandt andet Ian McEwan og Nadime Gordimer.
Kirsten var indtil sin død aktiv i samfundsdebatten, og så sent som otte dage før sin død deltog hun i et interview i sin stue til en kommende dokumentar om Russel-tribunalet mod de amerikanske krigsforbrydelser i Vietnam. Kirsten holdt aldrig op med at kæmpe, som hun gjorde bedst – med sine ord.
Hun mødte i 2004 sin mand Jens Hauge, og de dannede par indtil Kirstens død. Udover Jens Hauge efterlader Kirsten sig sine to døtre Pernille og Eline samt en masse børne- og oldebørn.
Bisættelsen finder sted onsdag den 11. oktober klokken 13 i Søholm Kapel i Birkerød.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.