Tyskland: Omkring 1,3 millioner offentligt ansatte i Tyskland kan gå på pension inden 2030. Fagforeninger siger, at regeringen bliver nødt til at hæve lønnen og forbedre arbejdsforholdene for at rekruttere nye medarbejdere. Data viser nemlig, at den offentlige sektor ellers vil ende med at mangle 840.000 fuldtidsansatte.
Storbritannien: En analyse fra det britiske fagforeningscenter TUC afslører, at hele 836.340 “sorte og etniske minoritetsarbejdere” har været nødt til at overleve på midlertidige jobs eller nultimerskontrakter sidste år – en stigning fra 360.200 i 2011.
Frankrig: Frankrig vil øge afgifterne på flyrejser for at investere mere i sine jernbaner. Formålet er at gøre togrejser mere attraktive ved at lukke prisforskellen mellem flybilletter og togbilletter. En af hovedårsagerne til denne forskel er de lavere skatter, som luftfartsindustrien nyder godt af.
Østrig: På baggrund af stigende inflation og en huslejekrise har Østrigs Kommunistiske Parti (KPO) lanceret en underskriftindsamling, der kræver en fastfrysning af huslejerne indtil 2029.
Letland: Den lettiske premierminister, Krisjanis Karins, meddeler sin tilbagetræden med henvisning til et sammenbrud i relationerne i dele af hans flerpartiregering. Han giver koalitionspartnere, der “blokerer arbejdet for velstand og økonomisk vækst”, skylden.
Rusland: Moskva-konference om international sikkerhed, arrangeret af det russiske forsvarsministerium, afsluttede sit program tirsdag. Arrangementet havde deltagelse af 26 forsvarsministre og 16 viceforsvarsministre og generalstabschefer fra forskellige lande.
USA: Statsdommer i Montana giver 16 unge indbyggere medhold i, at delstaten har krænket deres forfatningsmæssige rettigheder ved at fremme udvinding af fossile brændstoffer. Dommen kommer i en tid, hvor en skovbrand på Hawaii netop har dræbt over 100 mennesker.
USA: En storjury i Fulton Amt i Georgia rejser tiltaler mod tidligere præsident Donald Trump og 18 andre for at have deltaget i et omfattende “kriminelt foretagende”, der havde til formål at omstøde resultatet af præsidentvalget i 2020 i delstaten.
USA & Asien: USA’s udenrigsminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin gennemførte en rundrejse i Stillehavet i slutningen af juli. Turen er USA’s seneste forsøg på at implementere sin såkaldte “Indo-Pacific-strategi”, som indebærer en styrkelse af det militære samarbejde med allierede i regionen og en lancering af Den Økonomiske Ramme for Indo-Pacific (IPEF) for at udelukke Kina fra regionale handelssystemer og forsyningskæder.
Israel & Palæstina: Et åbent brev, der sidestiller Israels ulovlige 56-årige besættelse af Vestbredden og Østjerusalem i Palæstina med apartheid, er nu blevet underskrevet af mere end 1500 akademikere i USA, Israel og resten af verden.
Libanon & Libyen: Libyens retsmyndigheder har formelt bedt Libanon om at løslade en af sønnerne til Muammar Gadaffi, Libyens tidligere mangeårige leder, på grund af sønnens forværrede helbred. Hannibal Gaddafi har været tilbageholdt uden sigtelse i Libanon siden 2015, og hans helbred er blevet forværret, siden han gik i sultestrejke den 3. juni i protest mod sin tilbageholdelse uden rettergang.
Indien: Indiens parlament har vedtaget lovgivning, der truer med at øge regeringens overvågning, underminere informationsfriheden og påvirke pressefriheden. Det Internationale Journalistforbund (IFJ) opfordrer de indiske myndigheder til at gennemgå de nye lovforslag og sikre, at pressefriheden opretholdes i Indien.
Kina: Den 15. august fejrede Kina sin første nationale økologidag. Økologisk beskyttelse er af afgørende betydning for den bæredygtige udvikling af den kinesiske nation, sagde præsident Xi Jinping og kaldte det et vigtigt politisk spørgsmål, der vedrører kommunistpartiets mission og formål, såvel som et vigtigt socialt spørgsmål, der vedrører offentlighedens velbefindende.
Indonesien: Indonesiske husarbejdere og aktivister har indledt en sultestrejke for at protestere mod, at parlamentet er forsinket med at vedtage et lovforslag, der skal beskytte husarbejdere mod vold og diskrimination.
Nordkorea & USA: Nordkorea hævder, at en amerikansk soldat, der krydsede grænsen til Nordkorea i sidste måned, gjorde det, fordi han søgte tilflugt fra “umenneskelig mishandling og racediskrimination” i USA. Forinden havde Nordkorea udtrykt modstand mod et kommende møde i FN’s Sikkerhedsråd om Nordkoreas egen menneskerettighedssituation og beskylder USA for at fremme sin egen dagsorden ved at stå i spidsen for indsatsen.
Sydkorea & Japan: Hundredvis af sydkoreanske aktivister samler sig i det centrale Seoul for at protestere mod Japans plan om at slippe behandlet radioaktivt vand fra det tsunami-ødelagte Fukushima-atomkraftværk ud i havet.
Mexico: Under venstrefløjens Morena-regering i Mexico er fattigdomsraten faldet fra 49,9 procent af befolkningen i 2018 til 43,5 procent i 2022, viser en undersøgelse offentliggjort af landets agentur for fattigdomsanalyse.
Brasilien: Brasiliens præsident Luiz Inácio Lula da Silva præsenterer en plan om at bruge næsten 200 milliarder dollars på infrastruktur, energi og transport i løbet af de næste fire år som en del af en større indsats for at øge den økonomiske vækst og beskæftigelsen i Latinamerikas største nation.
Argentina: Argentinas præsidentvalgkamp har en uforudsigelig X-faktor: Javier Milei, en fyrig højrepopulist, som har vist sig at være den største vinder ved søndagens primærvalg, hvor kandidater til præsidentvalget blev valgt. Han har udnyttet folks utilfredshed med det traditionelle politiske etablissement, som ikke har formået at løse den vedvarende økonomiske krise, og fået omkring 30 procent af stemmerne.
Argentina: Medlemmer af politiske, sociale og faglige organisationer mobiliserer i Buenos Aires for at kræve erstatning for Facundo Molares’ død. Den argentinske fotojournalist døde i sidste uge, mens han deltog i en demonstration, der blev undertrykt af politiet.
Ecuador: Indenfor få uger er Fernando Villavicencio, præsidentkandidat for centrumvenstre-partiet MC25, og Pedro Briones, leder af venstrefløjspartiet Movimiento Revolución Ciudadana, blevet skudt og dræbt i Ecuador. Den 23. juli blev Agustín Intriago, der for nylig var blevet genvalgt som borgmester i havnebyen Manta, ligeledes dræbt.
Uruguay: Industriforbund i Uruguay har lanceret en kampagne for kortere arbejdstid med demonstrationer, trepartsforhandlinger og et lovforslag i parlamentet. 14 fagforeninger understreger, at en forkortelse af arbejdsugen fra 48 til 40 timer vil udgøre en kulturel ændring, som vil forbedre arbejdstagernes sundhed og livsstil og give dem mere tid til deres uddannelse og deres familier.
Chile: På et møde med regionale guvernører i den nordlige Tarapacá-region, understreger den chilenske præsidentkandidat Gabriel Boric vigtigheden af at have et statsligt selskab til at udvinde litium. Litium er et globalt eftertragtet mineral, så det er nødvendigt at have statslig kapacitet, ikke kun til udvinding, men også til fremstilling og generering af merværdi og arbejde, fremhæver venstrefløjskandidaten.
Mali: FN’s militære mission i Mali har fremskyndet sin tilbagetrækning fra byen Ber i den nordlige del af landet efter en stigning i antallet af kampe. FN-missionen, kendt som MINUSMA, sagde i en erklæring søndag, at “forværret sikkerhed” havde gjort dens afgang presserende.
Niger: Den panafrikanske sammenslutning af fagforeninger ITUC-Africa opfordrer til diplomati frem for militær indgriben efter det anti-vestlige militærkup i Niger. ITUC-Africa finder den vestafrikanske union ECOWAS’ forslag om militær intervention “bekymrende” og understreger, at situationen i Niger endnu ikke er eskaleret til vold, hvilket giver mulighed for en diplomatisk løsning.
Sudan: Tusinder er blevet dræbt, og over fire millioner er blevet fordrevet i krigen mellem Sudans militær og paramilitære styrker, som nu er gået ind i sin femte måned uden tegn på pusterum. Sudans Kommunistiske Parti (SCP) advarer de unge mod at blive ofre for begge parters forsøg på at øge rekrutteringen.
Kenya & Kina: Swahili-version af den kinesiske præsident Xi Jinpings bog om regeringsførelse er blevet lanceret i Kenya. Eksperter og forskere fra Kina og Kenya, der deltog i seminaret, sagde, at bogen afspejler Xis strategi for at styre Kina og giver nyttige referencer til udviklingslande, herunder Kenya, ved at introducere Kinas udviklingspræstationer og erfaringer.
Kenya & Storbritannien: Den kenyanske regering har iværksat en undersøgelse af beskyldninger om overgreb fra den britiske hærs side, hvilket ifølge parlamentsmedlemmer kan få konsekvenser for de britiske troppers fremtidige rolle i landet. Efterforskningen vil undersøge aktiviteterne i den britiske hærs træningsenhed i Kenya (Batuk), hvis soldater er blevet beskyldt for mord, seksuelt misbrug og ødelæggelse af jord tæt på basen i Nanyuki.
Zambia & USA: Aktivister fra civilsamfundsorganisationer protesterer uden for investeringsselskabet BlackRocks globale hovedkvarter i New York City for at kræve, at det annullerer Zambias gæld. 70 procent af Zambias gæld ejes af vestlige institutioner, og 220 millioner dollars ejes af BlackRock.
Sydafrika: Næsten 700 arbejdere ansat ved Ekapa-diamantminerne i Sydafrikas Northern Cape-provins indleder en strejke på ubestemt tid. Arbejderne, der er organiseret i landets største fagforening NUMSA, har lagt deres værktøj fra sig i protest mod den “sulteløn”, de får udbetalt i øjeblikket.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.