I 2018 udkom 2. udgave af min bog Materialismens filosofi. Det var et resumé af debatten om fornyelsen af marxismen, der var årsagen til spaltningen af DKP. Bogen er blevet omtalt i DKP’s blad første gang i august 2016 med en anmeldelse af redaktøren, og i 2018 i forbindelse med bogens 2. udgave af Niels Rosendahl Jensen. Du kan læse mere om bogen i ´Fra læser til læser´ længere nede.
Statskassen bugner.
Det måtte finansminister Nicolai Wammen (S) – der havde svært ved at finde en grimasse, der passede til den glædelige nyhed – indrømme forleden.
Han skruede modstræbende råderummet op med 16 milliarder kroner – fra 48 til 64 milliarder – og sukkede: ”Dansk økonomi står bomstærkt. Også endnu stærkere end vi havde ventet.”
Oplysningen kom nærmest frem ved et uheld – da regeringen skulle aflevere sin årlige afrapportering til EU-kommissionen, der holder øje med, om den danske provins lever op til Unionens krav. Ellers er det ikke noget, man har delt med befolkningen. Folk kunne jo få de helt forkerte idéer.
De kradse reformer skaber nu ikke flere jobs – men billigere jobs, og det er netop hensigten.
Det er jo også pokkers, at det punkterer den krisefortælling, regeringen arbejder med, og som skal begrunde dens politik.
Aldrig har Danmark haft så mange i arbejde – omkring tre millioner. Man kunne tro, at det var en god ting, men under kapitalismen er det en katastrofe, at beskæftigelsen er høj, for så kan nogle virksomheder komme til at mangle folk – og det må aldrig ske, forstår vi.
Derfor skal der stå flere til rådighed for erhvervslivet, brøler ministre og arbejdsgivere.
Indvandrere skal tvinges i nyttejob, og regeringens kommission vil aflive seniorjob og revalidering – to fremragende ordninger, der betyder alverden for mange hårdtarbejdende mennesker, som skal tilbage på sporet – og som gør nytte for samfundet.
De kradse reformer skaber nu ikke flere jobs – men billigere jobs, og det er netop hensigten.
I går demonstrerede aktive fagforeninger i København mod budgetloven – en efterladenskab fra Helle Thorning og Bjarne Corydon, der den dag i dag forbyder kommunerne at bruge deres egne penge på velfærd og nytte – for at opfylde EU’s finanspagt.
Oprindelig skulle budgetloven være evalueret i 2018-2019, men det er blevet udskudt den ene gang efter den anden – nu helt til 2033.
Loven er kun blevet lempet, for at Danmark kan bruge flere penge på militær.
Hvis du leder efter fornuft og logik i alt dette, er du gået forgæves. Grossererens og storkræmmerens tunnelsyn dominerer den økonomiske debat ganske uden sans for befolkningens behov.
De reformer, der ifølge regeringen skal bære os gennem kriserne, gavner ikke befolkningen i Danmark, men angriber arbejdernes liv og vilkår. De gavner udelukkende arbejdsgiverne og de allerrigeste.
Det er jo ikke løgn, at der lurer kriser i horisonten. Men det er kriser, som politikerne og systemet selv skaber: Milliardudgifterne til våben og militær, klimaforandringerne og tilpasningen til EU’s nyliberale dagsorden.
Man løser ingen problemer ved at sende regningen videre til den brede befolkning og arbejderklassen.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.