Går det ikke lidt for stærkt, når man ikke giver sig tid til korrektur?
“Menneskerettighedsorganisationer og fagforeninger kritiserer blandt andet Qatar for ikke at mishandle migrantarbejdere…”
For IKKE at mishandle?
eller
“I Saudi-Arabien anklages landets kronprins for at står bag mordet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi i 2018. Saudi-Arabien og Forenede Arabiske Emirater siden 2015 bombet Yemen, over 20 millioner mennesker har i akut behov for humanitær bistand…”
Er det virkelig i Saudi-Arabien at kronprinsen er anklaget? Den næste sætning giver mening når man får flyttet ord på plads og indsat manglende ord;-)
Sorry, jeg kunne ikke lade vær…
Tysklands socialdemokratiske forbundskansler Olaf Scholz har i weekenden været på shoppetur i mellemøstlige lande – Saudi-Arabien, Qatar og Forenede Arabiske Emirater.
Formålet weekendens visit var at sikre gas- og olieleverancer til erstatning for den billige russiske gas, som Tyskland i årevis har fået leveret gennem rørledninger fra Rusland.
Olaf Scholz indgik aftaler med det saudiarabiske regime omkring samarbejde om energi – både fossil, hydrogen og vedvarende energi.
Ifølge euractiv.com indikerer besøget, at den tyske regering sætter sin egen energisikkerhed over menneskerettigheder. Regeringen, som ud over Socialdemokratiet består af De Grønne og De Frie Demokrater, sætter ellers etik som et centralt tema i sit regeringsgrundlag.
“Vi vil gøre vores udenrigs-, sikkerhed- og udviklingspolitik mere værdibaseret, skriver partierne i grundlaget.
Ingen af de tre lande er kendetegnet af hverken demokratiske rettigheder eller menneskerettigheder. Alle tre lande er enevældige monarkier.
Menneskerettighedsorganisationer og fagforeninger kritiserer blandt andet Qatar for at mishandle migrantarbejdere. Sidste år skrev det britiske dagblad The Guardian, at over 6500 migrantarbejdere fra flere asiatiske lande havde mistet livet, siden Qatar vandt retten til verdensmesterskabet i fodbold for ti år siden.
Saudi-Arabiens kronprins anklages for at står bag mordet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi i 2018. Saudi-Arabien og Forenede Arabiske Emirater har siden 2015 bombet Yemen, hvor over 20 millioner mennesker har akut behov for humanitær bistand, skriver FN’s Fødevareprogram.
Olaf Scholz indgik aftaler med det saudiarabiske regime omkring samarbejde om energi – både fossil, hydrogen og vedvarende energi. Og søndag indgik den tyske energigigant RWE en aftale med Forenede Arabiske Emirater om levering af 137.000 kubikmeter flydende gas (LNG) samt flere leverancer i 2023.
Ugen inden Scholz’ afrejse besluttede den tyske regering af overtage kontrollen med tre russiske olieraffinaderier, hvilket skal sikre, at Tyskland opfylder sit løfte om at droppe import af olie fra Rusland inden udgangen af 2022.
Ifølge Reuters vil landets økonomiministerium overlade Rosnefts raffinaderi i Schwedt til Bundesnetzagentur, der blandt andet står for at liberalisere/privatisere offentlige tjenester indenfor telekommunikation, postvæsen, jernbane og energi.
Samme model blev brugt, da Tyskland skulle sælge ud af de statslige selskaber i DDR efter indlemmelsen i det daværende Vesttyskland.
Raffinaderiet står for 90 procent af Berlins behov for benzin, diesel, fyringsolie og flybrændstof. Også Rosnefts aktier i MiRo-raffinaderiet og Bayernoil-raffinaderiet bliver overladt til Bundesnetzagentur.
Samme skæbne er overgået energiselskabet SEFE, som ejes af det russiske energiselskab Gazprom.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.