Den kommende måneds arrangement i Corona Filmklubben handler om kvindekamp i Indien, Danmark og internationalt. Sidste film inden sommerferien, som du kan se hjemme i din egen corona-sofa, er en indisk dokumentar om emnet.

- Kulturgruppen under Kommunistisk Parti, Vores Kultur, har taget initiativ til “Corona-filmklubben”.
- I filmklubben kan du opleve månedens film, når det passer dig, i din egen stue og senere deltage i en virtuel debat om filmen.
- Du bliver medlem af Corona-filmklubben ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller ved at sende en sms med teksten “corona-filmklub” og din mailadresse til mobil 22 31 63 87.
- Hver måned vil en ny film blive beskrevet i Arbejderen. For at få mest udbytte af Filmklubbens debatmøde, vil det være en fordel at have set månedens film.
- Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer dig til at donere 50 kroner for hver måned, du ønsker at deltage. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond.
- Filmklubbens medlemmer får et link til “månedens film” og information om, hvordan debatten foregår. Hver måned vil der være en kompetent oplægsholder til debatten.
Kvinders vilkår er forskellige rundt omkring i verden, men kampen for lige vilkår er den samme, selv om de ting, der står på dagsordenen, er forskellige fra land til land. At kvinder i nogle lande står i en meget vanskelig situation og alligevel formår at kæmpe – med fare for deres eget liv – er noget, der afkræver respekt fra os alle.
Bevæbnet med bambusstokke
I Bundelkhand i Indien er en revolution i sin vorden blandt de fattigste af de fattige. En hær af kvinder bevæbnet med bambusstokke giver sig selv helt og fuldt for at tage kampen op mod kønsbestemt vold, kasteundertrykkelse og udbredt korruption.
En hær af kvinder bevæbnet med bambusstokke giver sig selv helt og fuldt for at tage kampen op mod kønsbestemt vold.
De lever i et af Indiens fattigste områder med en stærk patriarkalsk kultur, kastesystemer, analfabetisme, vold i hjemmet, børnearbejde og børneægteskaber.
Formålet med deres organisation var oprindeligt at straffe voldelige ægtemænd, fædre og brødre og bekæmpe vold i hjemmet. Kvinderne forsøger at tale mændene til rette blandt andet ved at hænge dem ud offentligt, men fra tid til anden har kvinderne også grebet til deres bambusstokke, hvis mændene blev voldelige under samtalen med gruppen af kvinder.
I dag har organisationen mange tusinde medlemmer og supportere. Ud over at kæmpe for kvinders rettigheder kæmper organisationen i dag også for en retfærdig fordeling af hjælpepakker til fattige, pension til kvindelige enker og for at stoppe vold mod kvinder og børn.
Navnet på organisationen henviser til farven på den sari, som alle kvinderne bærer. De kalder sig selv en hær, og derfor kan man oversætte navnet til Den lyserøde hær.
Debat om filmen
Filmklubbens oplægsholder til debatten er Kommunistisk Partis nye formand Lotte Rørtoft-Madsen. Hun har været med i den gruppe af kvinder, der har udsendt Kommunistisk Partis kvindepolitiske debatoplæg.

Hun har ordet i sin magt, og du kan glæde dig til den livlige debat, der næsten altid er, når Filmklubben mødes online for at debattere.
Næste film-debat foregår den 10. juni. Møderummet på Zoom åbner klokken 19.30, og debatten starter klokken 20.00. Har du brug for teknisk hjælp til at komme på Zoom, kan du få hjælp på mobil 22 31 63 87. Helge Knudsen sidder her klar fra klokken 19.15.
Du kan blive medlem af Vores Kulturs Corona-filmklub ved at sende en mail til kontakt@vores-kultur.dk eller sende en sms med teksten “Corona-filmklub” og din mailadresse til mobil 22 31 63 87. Derved får du et link til månedens film, information om hvordan debatten foregår og et MobilePay nummer til indsættelse af støttebeløb.
Medlemskabet er gratis, men vi opfordrer folk til at donere 50 kroner for hver måned, de ønsker at se film. Pengene går ubeskåret til Arbejderens Støttefond.
Det koster penge at lave progressiv journalistik. Kun med din støtte kan Arbejderen fortsat udgive frit tilgængeligt journalistisk indhold af høj kvalitet.