14 Nov 2018  

KBH: Let skyet, 10 °C

Vores velfærd er i fare

Vores velfærd er i fare

Vi bakker op om de offentligt ansatte
 og kræver en løsning for alle.

Byggegruppen i BJMF bakker op om de offentligt ansatte.
FOTO: Rasmus Gudmandsen
1 af 1

Danmark står på kanten af en storkonflikt. En konflikt der vil lamme Danmark og få stor indflydelse på alles hverdag.

De offentligt ansatte har rejst 3 rimelige og retfærdige hovedkrav. En retfærdig lønudvikling, sikring af betalt frokostpause og en arbejdstidsaftale til lærerne. Krav der nemt kan indfries af arbejdsgiverne.

Den liberalistiske arbejdsgiverlinje hører fortiden til og er stærkt skadelig for det danske velfærdssamfund.

De offentlige arbejdsgivere med Moderniseringsstyrelsen i spidsen har valgt en konfrontatorisk, aggressiv og liberalistisk tilgang til overenskomstforhandlingerne. En linje, der er skadelig for de offentligt ansatte, og en linje, der gambler med fremtidens velfærd. Til stor skade for Danmark.

I en årrække er de offentligt ansatte blevet dårligt behandlet. Fra lockouten af lærerne, massive offentlige nedskæringer til mistillid og mistro fra de ledende politikere og den øvrige øverste ledelse af det offentlige Danmark. Derfor føler de offentligt ansatte med rette, at de bliver dårlig behandlet.

Den liberalistiske arbejdsgiverlinje i den offentlige sektor hører fortiden til og er stærkt skadelig for det danske velfærdssamfund.

Det er glædeligt at se den voksende og stærke solidaritet, der er opstået og som vokser blandt de offentligt ansatte. En solidaritet, vi som bygningsarbejdere, bakker op om.

  • Vi kræver, at vores offentlige kolleger får rimelige og retfærdige overenskomster.

  • Vi kræver, at de ansvarlige politikere sikrer, at de offentlige arbejdsgivere indgår et forlig med fagforeningerne.

  • Vi kræver, at Moderniseringsstyrelsen nedlægges, og at den liberalistiske arbejdsgiverlinje med Corydondoktrin forkastes og afløses af en moderne demokratisk tilgang til vores offentlige kolleger.

Vedtaget på generalforsamlingen s. 18. marts.

11. apr. 2018 - 08:51   11. apr. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra Byggegruppen i BJMF