28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 16 °C

Til DR og Leonora: Bliv væk fra Israel

Til DR og Leonora: Bliv væk fra Israel

Mange lande og internationale kunstnere boykotter Israel i forbindelse med Eurovision 2019. Vil Danmarks Radio lytte til appellen?

FOTO: Wouter van Vliet, EuroVisionary
1 af 1

Vi opfordrer Leonora og Danmarks Radio til at blive væk fra det europæiske Melodi Grandprix i Israel.

Der er ikke tvivl om, at staten Israel vil bruge begivenheden til at bortlede opmærksomheden fra den grove undertrykkelse af den palæstinensiske befolkning, som finder sted i det besatte Palæstina, overfor Gaza og i Israel selv.

Boykotten af Sydafrika viser, at en omfattende international boykot kan medvirke til afgørende ændringer i et land.

Israel fortsætter deres undertrykkelse og besættelse i strid med international lov og de mange påbud fra FN. Resultatet af det sidste valg i Israel viser med al tydelighed, at denne situation ikke umiddelbart vil ændre sig, men at såvel undertrykkelse som tyveri af palæstinensisk jord vil fortsætte og endda blive værre.

Det bliver ofte sagt, at man skal holde kultur og politik hver for sig. Det er ikke muligt i en situation, hvor hele verden burde lægge pres på Israel for at sikre opfyldelse af FN-resolutionerne og sikre, at den palæstinensiske befolkning i såvel Gaza, på Vestbredden og i Israel får mulighed for at leve deres liv på egne betingelser. 

Israel modvirker dette med alle midler, herunder militære. De kan kun presses i den rigtige retning, hvis vi alle tager afstand fra Israel som besættelsesmagt og undertrykker.

Derfor opfordrer vi til at boykotte Israel økonomisk og kulturelt, indtil besættelsen ophører, bosættelserne fjernes og selvstændig palæstinensisk stat oprettes. Boykotten af Sydafrika viser, at en omfattende international boykot kan medvirke til afgørende ændringer i et land.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. apr. 2019 - 08:52   17. apr. 2019 - 09:00

Udtalelse

fra Palæstinagruppen i Roskilde