22 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Tag afstand fra USA's terrorstempling

Tag afstand fra USA's terrorstempling

Med sine krige rundt på kloden står USA som ansvarlig for millioner af civile døde. Så USA burde i virkeligheden selv være opført på terrorlister.

USA’s præsident Donald Trump har den 21. november besluttet at sætte DDF Korea på USA’s liste over lande, der efter deres opfattelse sponsorerer terror – den såkaldte terrorliste SST.

Beslutningen medfører yderligere sanktioner, straffepolitik og isolation overfor DDF Korea og dermed yderligere lidelser og afsavn for befolkningen i landet. 

Det er netop USA, der besidder verdens allerstørste atomarsenal, og som har stået bag utallige snigmord på politiske modstandere rundt om i verden. 

USA’s begrundelse for at sætte DDF Korea på listen over terrorsponserende lande er, at DDF Korea "atomopruster og begår snigmord på fremmed jord". Det er jo en fuldkommen fornuftsstridig og tåbelig begrundelse. Af alle vil USA straffe DDF Korea for påstande om noget, netop USA selv begår i stor skala.

DDF Korea sponsorerer ikke terror og tager på alle måder afstand fra terror, når den forekommer rundt i verden. DDF Korea står heller ikke bag snigmord og har kun været nødsaget til at udvikle atomvåben for at besidde et tilstrækkeligt afskrækkende modsvar på USA’s atomoprustning på koreansk jord og i farvandene omkring Koreahalvøen rettet mod DDF Korea. 

Derimod er det netop USA, der besidder verdens allerstørste atomarsenal, og som i årtier har stået bag utallige snigmord på politiske modstandere rundt om i verden. Med sine krige rundt på kloden har landet stået som ansvarlig for millioner af civile døde, og med sin oprustning og krigsøvelser på koreansk jord har USA så rigeligt gjort sig egnet til at stå på en terrorliste.

Med beslutningen om at placere DDF Korea på terrorlisten, medvirker USA kun til yderligere at skærpe konflikten på Koreahalvøen, og bringer den længe tiltrængte dialog i Korea længere og længere væk.

Vi appellerer derfor til alle – herunder også den danske regering – om at tage klart afstand og protestere imod USA’s uansvarlige terrorstempling af DDF Korea, der kun konfliktoptrapper og blokerer for dialog og en fredelig løsning af konfrontationen i Korea.

Vedtaget på den ordinære generalforsamling 25. november.

01. dec. 2017 - 08:52   01. dec. 2017 - 09:00

Udtalelse

fra Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea