18 Dec 2018  

KBH: Overskyet, tåge, 3 °C

Straf ikke briterne

Straf ikke briterne

Det er tydeligt, at EU forsøger at gøre det så besværligt som muligt for Storbritannien at forlade EU. Men det er ikke i vores interesse.

Storbritanniens premierminister Theresa May mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen på Christiansborg i København den 9. april. Med Storbritanniens udtræden af EU forsvinder en vigtig forudsætning for Danmarks medlemskab.
FOTO: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
1 af 1

Det er ikke i Danmarks interesse at straffe briterne for deres nej til EU. Storbritannien er en af Danmarks allervigtigste handelspartnere, og vi har et tæt samarbejde med briterne til gavn for begge lande.

Danmark havde i 2016 et overskud på betalingsbalancen overfor Storbritannien på 11,7 milliarder kroner, og mange danskere og briter rejser, bor, arbejder og studerer i hinandens lande.

Ingen danskere under 65 år har stemt om medlemskabet. EU har ændret sig markant siden 1972.

Dette samarbejde skal vi gøre, hvad vi kan for at værne om. Det var også derfor Danmarks daværende statsminister, Jens Otto Krag, i den sidste partilederdebat før folkeafstemningen i 1972 lovede, at Danmark skulle følge England ud af EF, hvis det engang ville ske, at de ville træde ud. Dette løfte har vi ikke glemt, og det er ikke længere teori. Storbritannien er på vej ud af EU. 

Vi ønsker vi, at danskerne skal blive spurgt om vi fortsat vil blive i EU. Ingen danskere under 65 år har stemt om medlemskabet. EU har ændret sig markant siden 1972, og med Storbritanniens udtræden forsvinder endnu en vigtig forudsætning for Danmarks medlemskab. 

Det vil være mest fair, at lægge afstemningen to år efter Storbritanniens udtræden. Så vil der være klarhed om, hvordan det gik for briterne, og det vil være til gavn for befolkningen, at der tages stilling på et sagligt grundlag. 

Indtil vi får en folkeafstemning, bør Danmark arbejde for de bedst mulige relationer til Storbritannien, og vi må og skal ikke acceptere, at EU prøver at straffe briterne. Straffeaktioner er ikke til gavn for nogen, og da slet ikke Danmark. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. apr. 2018 - 08:29   04. maj. 2018 - 10:53

Udtalelse

fra Folkebevægelsen mod EU, Christianshavn og Indre By