16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

Stop aggressionen mod Syrien

Stop aggressionen mod Syrien

Der findes ikke nogen form for dokumentation eller beviser, der peger på den syriske regering som den skyldige i giftgasangrebet. Her er tale om en ren påstand.

Befolkningen i Syrien har levet længe under jorden på grund af krigen. Her dukker de frem af ruiner og beskyttelsesrum. Det syriske folk har brug for fred.
FOTO: Ali Hashisho/Ritzau Scanpix
1 af 1

Natten til lørdag d. 14. april blev et koordineret militært angreb på Syrien sat ind fra USA, Storbritannien og Frankrig. Tre mål blev ramt af krydsermissiler. Dansk militær tog ikke del i selve aktionen, men regeringen gav inden angrebet sin ubetingede opbakning til en militær aktion, uanset hvilken form den måtte tage. 

Syrien er hårdt ramt af syv års krig. Det må stoppe nu. Syrerne har ret til fred og mulighed for at genopbygge deres land uden endeløs krig.

Angrebet blev sat ind efter at vi gennem de vestlige medier igen og igen har hørt, at der har fundet et giftangreb sted i det østlige Ghouta i Syrien, som den syriske præsident Assad angiveligt skulle stå bag. 
Vi spørger: Med hvilken begrundelse skulle man rationelt kunne forestille sig, at netop Syriens leder Assad skulle stå bag et sådant angreb umiddelbart efter at det syriske militær og de assisterende styrker havde vundet det østlige Ghouta tilbage?

Der findes da heller ikke nogen form for dokumentation eller beviser der peger på regeringen som den skyldige. Her er tale om en ren påstand. 

Vi genkender metoden fra Irak-krigens start. Også her lød det fra en dansk regering:  "Irak har masseødelæggelsesvåben. Det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved". Nu er løgnen kendt, Irak havde ikke masseødelæggelsesvåben – der var tale om konstruerede efterretninger, der skulle retfærdiggøre USA’s og allieredes krig. 

Krigen blev ført, og med ufattelige skader til følge. Et ødelagt land, opblomstring af terrorisme og millioner på flugt blev konsekvensen. Nu ser vi igen USA’s internationale lovløshed, og atter en dansk regering der blindt følger efter uden hensyn til moral eller internationale konventioner. Danske politikere, såvel som EU og NATO er med deres opbakning medskyldige i et ulovligt krigsangreb.

En militær optrapning er yderst farlig og på ingen måde i fredens interesse. Det er tværtimod et åbent brud på folkeretten, når de angribende lande gennemfører et militært overfald på en suveræn nation uden at være dækket ind under FN’s konventioner, der kun tillader krig i tilfælde af selvforsvar eller når FN’s sikkerhedsråd giver et mandat. 

Syrien er hårdt ramt af syv års krig. Det må stoppe nu. Syrerne har ret til fred og mulighed for at genopbygge deres land uden endeløs krig.

Angrebet på Syrien betegnes af Trump som et enkeltstående angreb, en afstraffelse. Men ingen kan vide sig sikker mod at angrebet ikke gentages og måske gøres endnu mere omfattende i en næste omgang.

Man gambler med verdensfreden. En optrapning af situationen i Syrien kan være den gnist, der kan udløse en uoverskuelig og ufattelig farlig storkrig. 

Lad Syrien styre sin egen skæbne og fremtid, som en selvstændig nation har krav på.
Vi ønsker fred i verden og opfordrer alle til at tage afstand fra den igangværende aggression mod Syrien. 

Vedtaget på årsmødet d. 17. april

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. apr. 2018 - 08:50   20. apr. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra Århus mod Krig og Terror