26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 14 °C

Støtte til de ansatte i DSB

Støtte til de ansatte i DSB

DSB er ved at blive gjort klar til privatisering, og det kender vi alt for godt som buschauffører. Så jeres kamp er også vores kamp.

 Faglig Chaufførklub Stilling støtter op om de ansatte i DSB. DSB's angreb på de ansattes faglige rettigheder er uhørt.

Evindelige udbud af ruter kender vi som buschauffører alt til. Vores branche, den kollektive trafik, bliver presset til et ræs mod bunden.

DSB forbereder sig på en virkelighed med konstante udbud, hvor man hele tiden skal konkurrere med private togselskaber om at vinde strækninger.

Evindelige udbud af ruter kender vi som buschauffører alt til. Vores branche, den kollektive trafik, bliver presset til et ræs mod bunden af de evindelige udbudsrunder, som regionerne står for.

Vognmændene presses til at konkurrere på løn, rengøring, klargøring og vores arbejdsmiljø. Ræset mod bunden går i sidste ende ud over passagererne. DSB's handlinger bunder i EU's fjerde jernbanepakke og et Folketingsflertals beslutning om at gøre alle danske jernbanestrækninger klar til udbud i december 2023.

For at gøre sig klar til udbud har DSB meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og derfor opsagt overenskomster med staten.

De ansatte hos DSB skal derfor over på en privat overenskomst, og i den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Samtidig ønsker DSB at reducere antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 29.

Ønsket om at reducere antallet af tillidsrepræsentanter med 70 personer handler i sidste ende om medarbejderindflydelse. DSB ønsker ikke længere at tage de ansatte med på råd men derimod at de skal arbejde efter diktat.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. nov. 2018 - 08:23   30. nov. 2018 - 08:30

Udtalelse

fra 3F's Faglig Chaufførklub, Stilling