21 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 26 °C

Støt det iranske folks oprør

Støt det iranske folks oprør

Lad os vise de demonstranter, der protesterer mod styret i Iran, at der er folk i hele verden, der støtter dem. Der er brug for international solidaritet.

Politiet kaster med sten mod demonstranter i Teheran i Iran
FOTO: AP/Scanpix
1 af 1

Mellemøstgruppen i Internationalt Forum udtaler sin fulde støtte til de folkelige demonstrationer i Iran. Demonstrationerne blev indledt den 28. december 2017 i Mashad og andre byer i provinsen Khorassan, men har siden bredt sig til hovedstaden Teheran og mange andre dele af landet.

Siden det islamiske regime kuppede sig til magten  i 1979 har regimet skærpet undertrykkelsen af befolkningen.

Protesterne var i starten rettet mod de voldsomme prisstigninger på basale fødevarer og på den manglende udbetaling af løn til arbejderne, men har siden udviklet sig til politiske krav.

Nu råber demonstranterne: Død over den øverste religiøse leder Khamenei, væk med diktatoren, fjern Khamenei og præsident Rouhanni fra magten, vælt det reaktionære islamiske regime, død over det kvindefjendtlige regime.  

Siden det islamiske regime kuppede sig til magten  i 1979 – efter det folkelige oprør imod det reaktionære shah-regime -  har regimet skærpet undertrykkelsen af befolkningen i form af: fængsling, tortur og drab på politiske aktivister, stening af kvinder for udenomsægteskabelig sex og stening af homoseksuelle, forbud mod faglig, politisk og kvindepolitisk selvstændig aktivitet og krænkelse af alle grundlæggende politiske frihedsrettigheder.

Denne politik har gennem årene fremkaldt mange protester og demonstrationer. Men dette oprør er anderledes. Det afviser både "reformisterne" og de konservative islamiske kræfter og kræver selve det islamiske regime fjernet.

De politiske krav lyder i dag: Brød - arbejde - frihed - lighed - befrielse af kvinderne - fjern det islamiske regime.

Kravet om befrielsen af kvinderne er en vigtig del af oprøret. Med kvinderne i spidsen råbes der: død over det kvindefjendtlige regime.

Vi udtrykker vores respektfulde og helhjertede støtte til de modige kæmpende iranske demonstranter. De ved, hvad de risikerer, når de protesterer, det har historien lært dem: fængsling, tortur, forsvinding og drab.

Indtil i dag er 22 demonstranter blevet dræbt og hundredvis arresteret. Regimet forbereder sig som vanligt på - gennem tortur af de fængslede demonstranter - at fremtvinge falske tilståelser på iransk tv.

Derfor: Lad os støtte demonstrationerne i Iran og vise dem, at de ikke er alene, men at der er folk over hele verden som følger deres modige protester og bakker op om deres retfærdige kamp.

Støt frihedskampen i Iran - Bekæmp imperialismen - Bekæmp det reaktionære islamiske regime i Iran.

Styrk den internationale solidaritet.
 

09. jan. 2018 - 08:55   09. jan. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra Internationalt Forum / Mellemøstgruppen