26 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 12 °C

Regeringen erklærer krig

Regeringen erklærer krig

Kommunistisk Parti siger: Støt de offentligt ansattes kamp. Sig: Ja til velfærd – nej til jagerfly og krig.

FOTO: Tobias Stidsen
1 af 1

Regeringen har erklæret krig mod de offentligt ansatte og den kollektive velfærd.

Man vil skære på fællesskabet og solidariteten for at give nye skatte- og afgiftslettelser til de velstillede.

De offentlige arbejdsgivere har med deres storlockout erklæret krig mod fagbevægelsen og den offentlige sektor.

Deres plan er på en og samme tid at at tømme strejkekasserne og tvinge fagbevægelsen i knæ. Sidst var det lærerne – nu er det hele den offentlige sektor, man vil tvinge i knæ.

Regeringen har fra starten lagt kursen for alle de offentlige arbejdsgivere. Den har en dobbeltrolle som arbejdsgiver, menden har også magten til at tvinge sin vilje igennem ved et hurtigt regeringsindgreb.  Det kan kun forhindres ved et massivt folkeligt pres.

Hvad vil regeringen?

Regeringen arbejder målrettet for at imødekomme kravet fra DA og henstillingerne fra EU om at sikre en lavere lønstigning i den offentlige sektor end i det private. Målet er at sikre arbejdsgiverne rigeligt med lavtlønnet arbejdskraft.

Regeringens målsætning er at sænke antallet af offentligt ansatte og samtidigt skære yderligere på den kollektive velfærd.  Man vil skære på fællesskabet og solidariteten for at give nye skatte- og afgiftslettelser til de velstillede.

Fuld støtte til de offentligt ansatte

Ved disse overenskomstforhandlinger står fagbevægelsen samlet bag en solidaritetspagt – som betyder, at man vil kæmpe sammen for fælles krav om reallønsstigninger, særlige puljer til lavtlønnede og kvindefagene. Man står samlet bag lærernes krav om en arbejdstidsaftale og de statsansattes forsvar af deres betalte frokoster.

Utilfredsheden og frustrationerne på de offentlige arbejdspladser har i høj grad skabt muligheden for solidaritetspagten. De offentligt ansatte har fået nok.

Velfærd eller oprustning og krig?

Regeringens og de offentlige arbejdsgiveres masselockout understreger, at man efter mange år med massive velfærdsforringelser og massefyringer i den offentlige sektor nu vil tage livtag med de offentlige ansatte og deres organisationer.

Regeringen har rundhåndet øget bevillingerne til oprustning og krig og vedtaget gigantiske skattelettelser. Men når det gælder de hundredetusinder af danskere, der leverer velfærd hver eneste dag i ældreplejen, på skoler, gymnasier, hospitaler og daginstitutioner så smækker man pengekassen i. Alt lægges tilrette for at tjene storkapitalens interesser.

Det er tiden at sige stop og stå sammen med de offentligt ansatte, der ikke alene kæmper for deres egne løn og arbejdsforhold, men også kæmper for den kollektive velfærd.

Støt de offentligt ansattes OK kamp

Ja til velfærd – nej til jagerfly og krig

13. mar. 2018 - 08:52   13. mar. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra Kommunistisk Parti