04 Jul 2020  

KBH: Overskyet, let støvregn, 15 °C

Nej til at ophæve fredninger

Nej til at ophæve fredninger

Vi skal passe på de grønne områder, der er tilbage i storbyen, og borgernes indflydelse på udviklingen af lokalområderne skal styrkes.

Enhedslisten i Vanløse går ind for at bevare byens grønne åndehuller - i Vanløse-Brønshøj såvel som i Sydhavnen og på Amager Fælled. 

Det skal ikke være muligt at ophæve en fredning ved lov i Folketinget af økonomiske årsager. 

I en tid med klimaforandringer som den største politiske udfordring er der ikke brug for at bebygge de få tilbageværende grønne områder, – især ikke dem, som allerede er fredede. 

Bellahøjmarken ligger op til det tæt- og højtbebyggede Bellahøj og udgør et grønt åndehul i en bydel med store indfaldsveje og meget tæt trafik.

Derfor skal den bevares som fælled med åben adgang for alle byens borgere - og ikke indrettes som helårs-camping med bebyggelse på op til 4000 kvadratmeter. 

Vi går også ind for at styrke borgernes indflydelse på udviklingen af deres by. I denne sag har Frank Jensen valgt at gå sammen med regeringen og dermed uden om lokale borgeres og organisationers muligheder for at diskutere og få indflydelse på ophævelse af fredningen af Bellahøjmarken. 

Det skal ikke være muligt at ophæve en fredning ved lov i Folketinget af økonomiske årsager. 

Vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. apr. 2019 - 08:14   12. apr. 2019 - 08:20

Udtalelse

fra Enhedslisten i Vanløse