24 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

NATO holder topmøde

NATO holder topmøde

Hvad er planerne for NATOs topmøde 11.-12 juli? Det er vi nødt til at følge med i. Alt tyder på, at NATO forbereder mere krig.

Sidst i juni underskrev forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen hele to nye og vidtrækkende militære aftaler, hvor Danmark indgår. Her ankommer han til Reformkonference for Ukraine, der afholdtes i Eigtveds Pakhus i København onsdag den 26. juni.
FOTO: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau
1 af 1

NATO vil på topmødet blandt andet lægge planer for to nye hovedkvarterer, ét i Europa og ét i USA. NATO skal opgraderes og sikre hurtig transport af tropper og våben fra USA til Europa og gennem Europa til den russiske grænse.

NATO skal opgraderes og sikre hurtig transport af tropper og våben fra USA til Europa og gennem Europa til den russiske grænse.

Der samarbejdes tæt med EU om at tilpasse veje, jernbaner, brohøjder og grænseovergange. Der er tale om forberedelse af krig i Europa.

Danmark vil sandsynligvis blive leder af det europæiske hovedkvarter, der skal ligge i Baltikum. Samarbejdet mellem NATO og EU skal udbygges Flere penge til militæret i alle lande.

Krigsplanerne

USA kræver at alle NATO-lande sætter minimum to procent af bruttonationalproduktet af til oprustning, og 20 procent skal gå til våben. Op til mødet har Trump luftet at øge kravet til fire procent.

Danmark, NATO og EU tager enorme oprustningsskridt. Sidst i juni underskrev Claus Hjort Frederiksen hele to nye og vidtrækkende militære aftaler, hvor Danmark indgår.

En såkaldt interventions alliance (European Intervention Initiative, EI2) mellem 9 EU-lande samt
Storbritannien, der tager et første skridt henimod en EU-hær, helt udenom befolkningens ønske og udenfor demokratisk debat

Danmark har sagt tydeligt Nej til at deltage i et militært EU. Vi har en forsvarsundtagelse. Alligevel sker det. Et par dage efter gjaldt det en offensiv udrykningsstyrke, der er tilknyttet NATO (Joint Expeditionary Force, JEF). En udrykningsstyrke under britisk ledelse, der står klar i "krisesituationer".

Danmarks rolle

Det er også besluttet, at Danmark øger indsatsen i Irak og Afghanistan. Det er krig der forberedes! Alle nye tiltag er indrettet på angrebskrig. Nu, her og i fremtiden. Danmark skal udbygge sin rolle som krigernation og gennem NATO og EU blande sig overalt i verden, hvor der er penge at tjene.

Økonomiske interesser hos store danske og multinationale firmaer skal varetages med alle midler.
NATO, EU og vores egen regering og folketing opruster, og det er hverken for sjov eller til afskrækkelse, det er blodig alvor.

Er det noget, vi ønsker? Oprustningen fortsætter, velfærden betaler og kursen bliver sat mod farlige militære konfrontationer, indtil der er mange nok der siger stop.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. jul. 2018 - 08:22   04. jul. 2018 - 08:30

Udtalelse

fra Aarhus mod Krig og Terror v/ Helge Ratzer