12 Dec 2018  

KBH: Spredte skyer, 4 °C

Musketér-ed betyder sammenhold

Musketér-ed betyder sammenhold

Det er nu musketér-eden og dermed sammenholdet skal stå sin prøve. Lad os vise arbejdsgiverne, at vi ved, hvad det handler om.

Fra demonstrationen i Kildeparken 3. september. Tredie gang flere tusinde mennesker er samlet til protestmøde i Aalborg i forbindelse med OK-forhandlingerne i 1018.
FOTO: Allan Kjær Nielsen
1 af 1

Når man indgår en musketér-ed holder man den også. Sådan er det i hvert fald i 3F, og derfor er det med stor glæde, at vi ser den holdt. 

Løn, pauser og arbejdstid skal aftales mellem arbejdsmarkedets parter og ikke dikteres af skiftende regeringer. 

Vi har de seneste dage set at flere forbund var på vej til at bryde den ed og dermed den solidaritet, som fagbevægelsen har vist i forbindelse med OK 18.

Nogle mener åbenbart, at der kun er indgået ed om realitetsforhandlinger om lærernes arbejdstidsaftale. I 3F Aalborg tager vi skarpt afstand fra den slags.

Vi står stadig bag lærerne og ikke mindst Den Danske Model. Det er nemlig den, man direkte modarbejder ved at gøre overenskomststof til lov.

Løn, pauser, arbejdstid osv skal aftales mellem arbejdsmarkedets parter og ikke dikteres af skiftende regeringer. Ellers ender vi på en glidebane, som totalt vil underminere aftalesystemet herhjemme.

Selvfølgelig støtter vi også lærerne, fordi vi ønsker en Folkeskole med topmotiverede, velforberedte og engagerede undervisere – så vore børn og børnebørn kan få den bedst mulige skolegang.

Men samtidig mener vi også, at en egoistisk løsning vil ramme os i nakken som en boomerang på et senere tidspunkt. Ingen kan jo sige hvilken faggruppe, der står for skud næste gang man på Christiansborg prøver at overtage styringen af vilkårene, og hvis vi skolder lærerne nu vil det være mere end svært at forestille sig, at de vil stille sig solidarisk med de næste i rækken, og det kan meget let blive 3F’erne.

På den måde kan vi pilles ud et fag ad gangen indtil Den Danske Model er endeligt begravet. Det ønsker vi ikke. i 3F Aalborg kigger vi nemlig ud over egen næsetip til fordel for os alle og den danske model. 

Så fuld opbakning til vores forhandlere i deres beslutning.
For nærmere oplysninger kontakt Allan Busk, formand for 3F Aalborg, tlf. 21 21 40 58 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. apr. 2018 - 08:52   20. apr. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra 3F Aalborg v/ Allan Busk, formand