20 Jun 2019  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Kupforsøg i Venezuela

Kupforsøg i Venezuela

Enhedslistens Latinamerikagruppe fordømmer det igangværende kupforsøg i Venezuela

Det er pinligt at Danmarks udenrigsminister har fulgt Trumps opfordring til at anerkende den venezuelanske højrefløjs selvudnævnte præsident.

hvis den højreorienterede opposition lykkes med at tage magten ved et kup, vil det betyde en endnu større social, økonomisk og demokratisk krise

Trump og hans allierede er ikke interesserede i menneskerettigheder og demokrati i Venezuela, men derimod i landets store olierigdomme.

Venezuela gennemlever en meget alvorlig økonomisk krise, som den siddende præsident, Nicolás Maduro, på ingen måde har været i stand til at løse.

Men hvis den højreorienterede opposition lykkes med at tage magten ved et kup, vil det betyde en endnu større social, økonomisk og demokratisk krise for flertallet af landets befolkning.

Vi forsvarer den venezuelanske befolknings ret til selv at vælge sin regering og bestemme sin fremtid uden militær og økonomisk indblanding udefra. Forhåbentlig kan der stadig nås en fredelig løsning, som respekterer venezuelanernes selvbestemmelse.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. feb. 2019 - 08:58   06. feb. 2019 - 09:00

Udtalelse

fra Enhedslistens Latinamerikagruppe