16 Nov 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 7 °C

KPiD har valgt ny ledelse

KPiD har valgt ny ledelse

Efter den nyligt gennemførte 12. kongres i Kommunistisk Parti i Danmark i pinsen mødtes den nyvalgte landsledelse i lørdags, den 2. juni. På kongressen blev kasserer Hans Nielsen og formand Arne Cheller valgt enstemmigt. Dette skete på baggrund af en enstemmigt vedtaget arbejdsplan og med kun to stemmer imod beslutningen om at gennemføre en forhandling om dannelse af et nyt kommunistisk parti sammen med KP.

Et par dage efter kongressen meldte Arne Cheller sammen med andre kammerater fra den nyvalgte landledelse sig ud af partiet. 

 – Det kom bag på alle, udtaler Rikke G. F. Carlsson, der netop er valgt til partiets nye formand. Hun fortsætter:

– Vi har brugt de efterfølgende dage på at rekonstruere arbejdsopgaver og arbejdsgange, som jo er en svær omgang, når der ikke har været den naturlige overleveringsforretning. Men vi er fulde af optimisme.

Landsledelsen har evalueret kongressen og fordelt arbejdsopgaverne. Inden for de kommende dage vil Kommunistisk Parti modtage en invitation baseret på kongressens beslutning.

– Der vil være fuld åbenhed og diskussion overalt i landet blandt medlemmerne. Det er vigtigt, at alle er med, når så stor en beslutning skal gennemføres, fortæller Rikke og fortsætter:

– Det er jo det dejlige ved at være kommunist, at vores demokrati er så grundigt og ligger langt fra det borgerlige demokrati, som tit er ja/nej, og mange tabes på vejen.

Andre opgaver er lige så vigtige og skal løses sideløbende. Vi står overfor et EU-parlamentsvalg, hvor EU-modstanden skal styrkes. Krigstruslen fra NATO og de daglige trusler fra regeringen mod lejere, lønmodtagere, fattige og unges fremtid vil også være i centrum for vores arbejde.

Rikke G. F. Carlsson er 50 år, selvstændig fodterapeut og har været aktiv organiseret kommunist, siden hun var 14 år. Hun har arbejdet i utallige bevægelser fra EU- til faglige over solidaritet med videre. Hun har siddet i landsledelsen i KPiD i 25 år. Sidst var hun partiets spidskandidat til kommune- og regionsvalget for Kommunisterne.

07. jun. 2018 - 08:02   07. jun. 2018 - 08:10

Udtalelse

fra Kommunistisk Parti i Danmark