26 May 2019  

KBH: Overskyet, let regn, 14 °C

Julegave fra regionen: Færre busser

Julegave fra regionen: Færre busser

Region Sjælland bliver hårdt ramt af de kommende besparelser på busdriften. Og effekten vil kunne mærkes på andre grene af den kollektive trafik.

Den 3. december skal regionsrådet behandle de store nedskæringer i busdriften på Sjælland og Lolland-Falster. Et direkte angreb på den kollektive trafik, der gør det vanskeligere at komme rundt i regionen, ligesom den daglige transport til arbejde og uddannelse bliver besværlig.

Mellem 10 og 15 procent af afgangene vil forsvinde. Nogle ruter nedlægges helt, andre reduceres kraftigt og natbusserne bliver en saga blot. 

Et sted mellem 10 og 15 procent af afgangene vil forsvinde. Nogle ruter nedlægges helt, andre reduceres kraftigt og natbusserne bliver en saga blot. 

Movia siger, at konsekvenserne af nedskæringerne "vil influere negativt på den generelle brug af kollektiv trafik i området og også medføre passagertab og indtægtstab for den kommunale bustrafik, for den del af regionens kollektive trafik, der ikke gennemføres besparelser på og for DSB’s jernbanetrafik".

Klare protester

Det er helt forståeligt, at der er store protester mod nedskæringerne. Flere byråd har protesteret, lokale borgerlige politikere er imod, og der er happenings og underskriftindsamlinger. 

Vi kan også se, at protesterne har fået regionen til at sløjfe nedlæggelsen af busrute 263 og reduktion i halvtimesdrift på Tølløsebanen. Ligesom flere kommuner har planer om at overtage noget af regionens busdrift. Men hermed kastes udgifterne over på kommunerne.

Vi opfordrer til massiv modstand mod angrebet på den kollektive trafik. Det undrer os, at SF og Socialdemokratiet er med til denne forringelse. De begrunder det med, at det er manglende penge fra staten, der er årsagen. Men de bøjer bare nakken.

EU står bag

I stedet for nedskæringerne bør regionsrådet kræve flere penge fra regeringen, Og politikerne må erkende, at EU står bag disse nedskæringer.

EU’s finanspagt og den danske budgetlov dikterer begrænsning i de offentlige budgetter. Lovgivning som flertallet af partierne i folketinget støtter. Hvis vi skal have vores busser tilbage, så kræver det et opgør med EU.
 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. nov. 2018 - 08:05   30. nov. 2018 - 08:10

Udtalelse

fra Kommunistisk Parti Roskilde v/Svend Erik Christensen