24 Jan 2020  

KBH: Overskyet, 6 °C

Gyldent Daggry uønsket i Danmark

Gyldent Daggry uønsket i Danmark

Det er en skændsel at græske nynazister nu forsøger at vinde udbredelse i andre europæiske lande. Vi nægter at acceptere, at krisen skal løses med deres midler.

Medlemmer af Gyldent Daggry i en af Athens forstæder.
FOTO: Chrysi Avgi
1 af 1

Den Græske Forening i Danmark er informeret om den nynazistiske organisation  Gyldent Daggrys aktiviteter i Grækenland og dennes bestræbelser på at sprede sig i lande som Tyskland med mange græske indvandrere.

Den Græske Forening i Danmark fordømmer oprettelsen af Gyldent Daggrys afdeling i Nürnberg. Dette er en absolut fornærmelse mod os som indvandrere, græske borgere og mennesker. Det er en skændsel for Grækenland og Europa. Det er specielt chokerende, at Gyldent Daggry symbolsk vælger Nürnberg, hvor Det tredje Riges berygtede racistiske love blev vedtaget i 1935.

Som indvandrere har vi oplevet og bekæmpet sociale holdninger og økonomiske politikker, der diskriminerer mennesker baseret på etnicitet. Vi glemmer ikke mordene på grækerne begået af tyske neonazister (2003-2005). Vi betragter således de neo-fascistiske banders morderiske angreb som angreb mod os og mod vores børn.

Som indvandrere har vi oplevet og bekæmpet sociale holdninger og økonomiske politikker, der diskriminerer mennesker baseret på etnicitet.

Som græske borgere og en del af et samfund, der er plaget af en krise med mange facetter, nægter vi at acceptere, at den skal løses med vold, totalitarisme og social kannibalisme. Som mennesker især i et kontinent, hvis fortid var præget af nazismens forfærdelige forbrydelser, har vi en forpligtelse til ikke at tillade spredning af ideologier baseret på racisme og had.

Gyldent Daggry er uønsket også i Danmark, som i Tyskland, USA og Australien. Nationalisme og had mod det, der er anderledes, har ingen plads i de græske indvandrerforeninger. Vi er fast besluttet på at anvende alle lovlige midler og den massive fysiske tilstedeværelse for at stoppe det.

Vi appellerer til alle grækere om at forhindre og isolere enhver nynazistisk udvikling. Ethvert forsøg med propaganda for vold, intolerance og social kannibalisme bør falde for døve øren. Ellers bliver vi medansvarlige.

Vedtaget på generalforsamlingen 2 februar

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. feb. 2013 - 09:36   16. feb. 2013 - 09:45

Udtalelse

fra Den Græske Forening i Danmark