21 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

Fordøm massakren på demonstranterne

Fordøm massakren på demonstranterne

Israel har igen begået en massakre. Denne gang på palæstinensere, der demonstrerer for retten til at vende tilbage til de besatte områder.

De israelske besættelsesstyrkers voldelige fremfærd mod palæstinenserne under de nuværende demonstrationer for tilbagevenden til de besatte områder har resulteret i mange dræbte og sårede.
FOTO: Mahmud Hams/AFP Photo/Ritzau Scanpix
1 af 1

Den 30. marts myrdede israelske besættelsesstyrker mere end 15 ubevæbnede palæstinensiske demonstranter og sårede mindst 1400 ved hjælp af  skud, jernbeklædte gummikugler, store mængder tåregas, tanks, snigskytter og droner. 

Boykot Israel Kampagnen opfordrer til økonomisk, kulturel, akademisk og diplomatisk boykot af Israel.

De store demonstrationer over hele Gaza, som bliver kaldt "Den store march for tilbagevenden", blev indledt den 30. marts og skal vare seks uger.

De titusindvis af demonstranter kræver, at de palæstinensiske flygtninge og deres efterkommere får mulighed for at vende tilbage, og at belejringen af Gaza stoppes. Aktionen skal kulminere den 15. maj som er 70-året for oprettelsen af staten Israel og den voldelige fordrivelse af 750.000 palæstinensere.

Boykot Israel kampagnen støtter demonstranternes krav og fordømmer på det allerskarpeste Israels massakre på de ubevæbnede demonstranter, ligesom vi fordømmer alle de regimer verden over, som giver Israel grønt lys til at fortsætte  belejringen af Gaza, besættelsen af Palæstina og terroren mod det palæstinensiske folk.

Boykot Israel Kampagnen opfordrer til økonomisk, kulturel, akademisk og diplomatisk boykot af Israel.

Send Israels ambassadør retur! Stop belejringen af Gaza. Stop besættelsen af Palæstina. For palæstinensernes ret til tilbagevenden. Frit Palæstina.

06. apr. 2018 - 08:21   06. apr. 2018 - 08:30

Udtalelse

fra Boykot Israel Kampagnen v/ Irene Clausen