19 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

Facebook støtter Israel

Facebook støtter Israel

Det er en skrøne, at facebook er et åbent og neutralt medie. Det viser Facebooks censur af Boykot Israel Kampagnens opslag

FOTO: Sebastian Scheiner/Pool/Reuters/Scanpix
1 af 1

Facebook fjernede den 30.november et Boykot Israel opslag, hvor vi opfordrede til boykot af israelske Medjoul dadler. I teksten anklagede vi - med støtte fra den israelske historiker Ilan Pappe - Israel for etnisk udrensning af palæstinenserne, altså voldelig fordrivelse fra deres land.

Gennem fjernelsen af Boykot Israels Kampagnens opslag modbeviser facebook, at det er et åbent og neutralt medie. 

Som begrundelse medsendte facebook deres retningslinjer, som de påstod Boykot Israel Kampagnen havde forbrudt sig imod: krænkelse af personer på grund af nationalitet, køn, race og så videre.

Dette har naturligvis intet på sig. Boykot Israel er modstander af enhver form for racisme, herunder antisemitisme (jødehad).

Hvidvaskning

Boykot Israel kampagnen er et politisk svar på staten Israels besættelse af Palæstina, Israels apartheid i forhold til palæstinenserne, Israels kontinuerlige massakrer og overgreb på palæstinenserne, den stadig udbygning af de ulovlige bosættelser, nedrivning af palæstinensernes huse og så videre. Forbrydelser, der krænker folkeretten og møder voksende modstand verden over.

Disse forbrydelser forsøger Israel at dække over gennem diverse hvidvaskningskampagner (der går ud på gennem kulturelle og kulinariske kampagner at fremstille Israel i et positivt lys og dække over forbrydelser mod palæstinenserne) og angreb på palæstinenserne og de forskellige boykot Israel-bevægelser.

Facebook holdt i september 2016 et møde med israelske regeringsmedlemmer og aftalte hvordan man skulle modvirke "hatespeech" – underforstået Israel-kritiske opslag på facebook.

Gennem fjernelsen af Boykot Israels Kampagnens opslag (og andre lignende overgreb på ytringsfriheden) modbeviser facebook enhver påstand om, at facebook er et åbent og neutralt medie. Tværtimod viser fjernelsen af Boykot Israel Kampagnens opslag at facebook har taget stilling i Palæstina-konflikten til fordel for staten Israel.

Den internationale boykot-Israel-kampagne BDS (Boykot, De-investering og Sanktioner) som Boykot Israel Kampagnen er tilsluttet - vokser verden over og opnår den ene sejr efter den anden.

Boykotten vinder frem

Kunstnere nægter i stigende tal at "optræde for israelsk apartheid", banker og investeringsselskaber trækker deres investeringer ud af israelske foretagender, fagforeninger og studenterorganisationer støtter BDS-kampagnen. Over store dele af verden vokser BDS-afdelinger frem, især i USA, Europa og Sydafrika.

Det har fået Israel til at betragte BDS-bevægelsen som en økonomisk og politisk trussel. Det kom til udtryk, da det israelske parlament Knesset i 2011 vedtog en lov, der gør det ulovligt for israelske statsborgere at støtte boykotkampagnen – altså et klart angreb på ytringsfriheden. Og flere lande i Europa følger trop og forsøger at gøre det ulovligt at støtte BDS, hidtil dog uden held.

Boykot Israel kampagnen i Danmark er inspireret af 1980’ernes kampagne imod det sydafrikanske apartheidregime: Vi går ind for en generel boykot af Israel, dvs. økonomisk, kulturel, akademisk, diplomatisk og sportslig. Vi opfordrer til at boykotte alt, der repræsenterer staten Israel, så længe der er israelsk besættelse og apartheid.

Når verdens regeringer ikke vil reagere på Israels forbrydelser mod palæstinenserne, må de folkelige organisationer handle. Boykotten af det sydafrikanske apartheidregime viste at det kan nytte!
Boykot Israel – Frit Palæstina!
 

 

08. dec. 2017 - 08:37   08. dec. 2017 - 08:40

Udtalelse

fra Boykot Israel Kampagnen