24 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 18 °C

En ny regering skal også føre en ny politik

En ny regering skal også føre en ny politik

Det er et godt forslag, Socialdemokratiet har fremsat om pension, men vi har ikke armene helt oppe endnu. For hvornår kan man gå på pension?

Vi ved ikke, hvornår Løkke trykker på knappen. Men én ting er sikkert: 3F Aalborg er klar til valget - et valg hvor vi som vanligt vil søge indflydelse på vegne af vores medlemmer.

støtter Socialdemokratiet stadig en højere pensionsalder, end den vi har i dag? Vi håber at svaret er nej.

Den indflydelse skal sikre en ny regering og en ny politik. Og når vi siger vi vil have en ny politik, så mener vi især på det rent menneskelige område.

I sidste uge kom Socialdemokratiet så med deres bud på konkrete ændringer på et af de områder – lavere pensionsalder for nedslidte i fysisk belastende fag.

Vi hilser velkommen, at man nu anerkender, at den nuværende pensionsreform er en klar fuser, og vi er helt enige med Mette Frederiksen i at den bør ændres øjeblikkeligt. 

I 3F Aalborgs ledelse bakker vi op om forslaget, som er både stærkt og fornuftigt…

Men. Vi har ikke armene helt over hovedet endnu:Vi mangler nemlig stadig en klar udmelding om, hvornår man kan gå på pension?

Velfærdsforliget fra 2006 (som Socialdemokratiet er en del af) siger nemlig, at pensionsalderen skal stige i takt med den forventede levealder.

Og så er vi vel lige vidt, hvis mureren eller den ufaglærte først kan gå på pension som 72-årig. For uanset om pensionsalderen hedder 72 eller 75 år, er den stadig dybt urealistisk for størstedelen af vores håndværkere.

Derfor vil vi gerne på vores medlemmers vegne have et klart svar på, nøjagtigt hvor længe man skal have været på arbejdsmarkedet for at kunne gå på pension. 

Og ikke mindst: støtter Socialdemokratiet stadig en generelt højere pensionsalder end den vi har i dag? Vi håber at svaret er nej, for så er der masser af gode elementer at bygge videre på.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


31. jan. 2019 - 08:09   31. jan. 2019 - 08:10

Udtalelse

af Af Lars Gaardbo, næstformand, på vegne af ledelse og formænd i 3F Aalborg