26 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Drop turen til Tel Aviv

Drop turen til Tel Aviv

To danske restauranter har planlagt at deltage i et israelsk propaganda-stunt i Tel Aviv i november. Boykot Israel Kampagnen opfordrer dem til at droppe deres deltagelse.

FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Boykot Israel deltager i den internationale kampagne imod den israelske Round Tables Tour Culinary Event. Det er planen at 14 restauranter fra USA, Asien, Latinamerika og Europa skal deltage i den kulinariske event i Tel Aviv fra 29. oktober – 26 november.

Restaurant Kadeau og Restaurant Geist fra Danmark skal ifølge planen være til stede i Tel Aviv fra den 12. til den 16. november, Kadeau på Jonathan Food Club og Geist på Hotel Montefiori.

Flere kokke har allerede meldt afbud. Boykot Israel opfordrer de danske chefkokke til at gøre det samme

"Brand Israel"-projektet går ud på at skabe positive billeder af Israel og hvidvaske Israels forbrydelser mod palæstinenserne.

Round Tables Touren er økonomisk støttet af USA og har som deltagere flere israelske ministre og byrådet i Tel Aviv. Round Tables indgår i "Brand Israel"-projektet, som går ud på – via kultur og kunst – at skabe positive billeder af Israel og hvidvaske Israels forbrydelser mod palæstinenserne.

Staten Israel har besat palæstinensernes land, har fordrevet flertallet af palæstinenserne ved etnisk udrensning, bygget ulovlige bosættelser, foretaget kontinuerlige massakrer på palæstinenserne, udsat palæstinenserne i Israel for apartheid og holdt Gaza belejret siden 2006.

Mens repræsentanter for Round Tables Touren ikke vil have problemer med at komme til Tel Aviv, forhindrer Israel de syv millioner flygtninge og internt fordrevne i at vende tilbage til deres land.

Mens restauratørerne skal nyde høj kulinarisk kunst i Tel Aviv, vil palæstinenserne i Gaza gå sultne i seng.

Siden 2005 har over 170 palæstinensiske organisationer opfordret til boykot, de-investering og sanktioner (BDS) imod Israel som en måde at presse Israel til respekt for palæstinensernes rettigheder. Boykot Israel er tilknyttet BDS-kampagnen.

Hvis restauranterne Kadeau og Geist fra København deltager i Round Tables Touren, bidrager I til hvidvaskningen af Israels etniske udrensning, apartheid, besættelse og andre forbrydelser mod palæstinenserne.

07. nov. 2017 - 08:02   07. nov. 2017 - 08:10

Udtalelse

fra Boykot Israel Kampagnen