16 Feb 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 6 °C

Det store velfærdsbluff

Det store velfærdsbluff

Der mangler ikke penge, når der skal uddeles skattelettelser, men når det handler om de svage i samfundet, så bliver der skåret ned.

I forbindelse med Folketingets åbning for nylig har vi igen oplevet statsministeren optræde som den helt store garant for vores allesammens velfærd. 

Lars Løkke slynger om sig med million- og milliardbeløb, der er sat af til ældre, børn, psykiatri og så videre.

Lars Løkke slynger om sig med million- og milliardbeløb, der er sat af til ældre, børn, psykiatri og så videre.

Men der er tale om plastre på et åbent benbrud. Sandheden er, at den kollektive velfærd i mange år er blevet udhulet og beskåret. De penge, der bruges ekstra på velfærd, er slet ikke nok til at opveje det stigende antal børn og ældre samt udviklingen af ny dyr medicin og nye dyre behandlingsformer i sundhedsvæsenet.

Siden 2010 er der kun brugt tre milliarder kroner ekstra på velfærd. Bare for at opretholde velfærden på samme niveau som i 2010 burde der være brugt 21 milliarder kroner, viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Til gengæld er der alene de sidste tre år under Løkke-regeringen brugt næsten 15 milliarder kroner på skattelettelser ifølge en analyse lavet af Cepos. Så det er ikke, fordi pengene ikke er der.

Vedtaget på afdelingsmøde den 6. oktober.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. okt. 2018 - 08:12   12. okt. 2018 - 08:20

Udtalelser

fra Kommunistisk Parti, Amager