20 Oct 2019  

KBH: Overskyet, 12 °C

Alternativ for Sverige?

Alternativ for Sverige?

Der er klare lighedspunkter mellem det nye højreekstreme parti Alternativ for Sverige og flere af de tilsvarende danske partier, for eksempel Nye Borgerlige. Det nye svenske parti måtte drage til København for at finde lokaler til en konference.

Antifascistisk demonstration mod partiet Alternativ för Sverige som holdt konference på Park Inn by Radisson hotel på Amager 16. marts.
FOTO: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
1 af 1

Den 16. marts afholdt det nye svenske parti Alternativ för Sverige (AfS) en konference i København. Konferencen var en opstart til EU-valget, og der var inviteret internationale gæster. Efter eget udsagn var de nødt til at holde deres møde i Danmark, fordi ingen svenske konferencesteder ønskede at huse dem. Hvorfor det?

Alternativ för Sverige er en udbrydergruppe af Sverigedemokraterne og ligger endnu længere ude på den ekstreme højrefløj.

Alternativ för Sverige er en udbrydergruppe af Sverigedemokraterne og ligger endnu længere ude på den ekstreme højrefløj end Sverigedemokraterne, som ingen partier i Riksdagen vil samarbejde med på grund af partiets rødder i nynazismen.

Derfor er der heller ingen i Sverige, der ønsker at lægge hus til og støtte et parti som AfS, der har fremmedhad og en vision om den rensede nation øverst på deres program.

AfS mener, at deres land er blevet overtaget af flygtninge og indvandrere, og at det nu er deres opgave at "tage landet tilbage". Det gør de med en ekstrem nationalisme, fremmedhad og hetz. 

Fremmedhad:

  • Totalt asylstop og en aktiv udvandringspolitik
  • Automatisk udvisning ved kriminalitet
  • Alle illegale indvandrere skal udvises
  • Alle kriminelle udlændinge skal automatisk udvises
  • Integrationsministeriet skal erstattes af et udvandringsministerium
  • Al udviklingsbistand skal afskaffes

Suverærnitet:

  • Sverige ud af EU og søge optagelse hos nationalistpartierne i den højreekstreme ENF-gruppe
  • Respekt for svensk selvbestemmelse
  • Kraftig oprustning af forsvaret
  • Mindske politikernes detaljestyring af forsvaret og indføre en nordisk forsvarsalliance. Øge mulighederne at forsvaret kan bistå politiet

AfS regner med, at der i Danmark ikke er samme afstandtagen til højreekstreme partier som i Sverige, og de derfor kan holde deres hadkonference her i København. AfS mener selv, at de har ”udvandring” til fælles med nogle partier på højrefløjen i Danmark, for eksempel Nye Borgerlige:

Fremmedhad: Totalt asylstop, udlændinge skal forsørge sig selv, integration er et personligt ansvar – ikke en offentlig opgave, kriminelle udlændinge udvises efter første dom, indfødsret kræver assimilation, konventioner, der står i vejen, opsiges, et stærkt kulturelt værdifællesskab.

Suverænitet: Danmark ud af EU, respekt for dansk selvbestemmelse, kriminelle udlændinge afsoner i udlandet, hurtigere domfældelser, strengere straffe for vold og voldtægt, Islam skal ingen indflydelse have i samfundet.

Den politiske nærhed mellem AfS, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, regeringens udlændinge- og asylpolitik  –  og den nynazistiske gruppe Nordfront – er skræmmende iøjnefaldende for et samfund, som burde bygge på humanisme og solidaritet. Det er beskæmmende, at København giver plads til, at en hadkonference kan finde sted.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. mar. 2019 - 08:28   20. mar. 2019 - 08:30

Udtalelse

fra antifascistisk konference