14 Nov 2018  

KBH: Overskyet, 9 °C

Aarhus bakker op

Aarhus bakker op

Støtteerklæring til de offentlige forhandlere fra den samlede fagbevægelse i Aarhus

Der kan være langt fra Forligsinstitutionens lokaler og ud på gulvet, hvor de mange tusinde offentligt ansatte hver dag arbejder. Men de offentlige forhandlerne skal ikke være i tvivl. Den samlede aarhusianske fagbevægelse bakker dem op i kampen om at få en løsning for alle.

De offentlige forhandlerne skal ikke være i tvivl. Den samlede aarhusianske fagbevægelse bakker dem op i kampen for at få en løsning for alle.

I Aarhus har vi etableret et samarbejde på tværs af fag og med deltagelse af både offentligt og privat ansatte. Det er LO, FTF og Akademikerne, der bakker op om en løsning for alle. De privatansatte står sammen med de offentligt ansatte, og deres repræsentanter i København skal vide, at de har hele den aarhusianske fagbevægelses opbakning.

I Aarhus har tusindvis af borgere været samlet til demonstration på både Store Torv og Rådhuspladsen, hvor de har stået skulder ved skulder og sagt: nok er nok.

Vi vil have en solidarisk lønpolitik på tværs af den private og den offentlige sektor. Det er ikke troværdigt, når politikerne beder om mådehold og løntilbageholdenhed. Det er ikke troværdigt, at vi kan have verdens bedste offentlige sektor, men ikke en løn, der følger med. Nu er der meldt forlænget spilletid. Herude på den store bane står vi sammen om solidaritet og en løsning for alle.

Forhandlingerne handler om, at offentligt ansattes arbejde anerkendes gennem ordentlige arbejdsvilkår og en ordentlig løn. Men de handler også om respekt og anerkendelse af offentligt ansatte som bærere af faglighed og en faglig dømmekraft, der er uundværlig for borgerne. Politikerne i staten, regionen og kommunen har et ansvar for, at dygtige og engagerede folk har lyst til at beholde deres job i mange år på vores genbrugsstationer, sygehuse og i vores børnehaver. 

25. apr. 2018 - 08:54   25. apr. 2018 - 09:00

Udtalelse

fra fagbevægelsen i Aarhus