24 Mar 2019  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Venstreorienteret Demokrat sejrer i New York

Chokerer parti-ledelsen

Venstreorienteret Demokrat sejrer i New York

Alexandria Ocasio-Cortez vandt tirsdag primærvalget over en af Wall Streets ynglinge, den erhvervsvenlige Joe Crowley, i kampen om at blive Det Demokratiske Partis kandidat til Kongressen i storbyens 14. valgdistrikt.

28-årige Alexandria Ocasio-Cortez vandt med 57 procent af de afgivne stemmer.
FOTO: Scott Heins/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix
1 af 1

En større politisk eksplosion ramte tirsdag New Yorks store 14. valgdistrikt, da den 28-årige venstreorienterede Alexandria Ocasio-Cortez vandt over en af Wall Streets ynglinge, den erhvervsvenlige Joe Crowley, i kampen om at blive Det Demokratiske Partis kandidat til Kongressen.

Ocasio-Cortez førte en græsrodskampagne for sundhedsforsikring (Medicare) til alle og boliger som en menneskeret.

Hun vandt med 57 mod 42 procent af de afgivne stemmer i dele af bydelene Queens og Bronx, rapporterer netportalen CommonDreams.org.

Alexandria Ocasio-Cortez overvandt modkandidaten, selv om denne havde 10 gange flere penge til sin valgkamp end  og var udset til at afløse Demokraternes Kongres-leder Nancy Pelosi.

Ocasio-Cortez – der har arbejderbaggrund og næsten er ukendt på nationalt plan – førte en græsrodskampagne med krav om sundhedsforsikring (Medicare) for alle, boliger som en menneskeret og afskaffelse af immigrationspoliti-korpset ICE.

Hun agiterer også for våbenkontrol og afskaffelse af private fængsler.

Ocasio-Cortez er medlem af Democratic Socialists, som er en venstreorienteret fraktion i Det Demokratiske Parti. Hun var kampagnemedarbejder for Bernie Sanders, der i 2016 tabte kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Også i delstaten Maryland sejrede en af Bernie Sanders støtter tirsdag aften i kampen om at blive Demokraternes kandidat til guvernørposten. Ben Jealous vandt her over sin modkandidat.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. jun. 2018 - 10:38   28. jun. 2018 - 15:08

USA

ah@arbejderen.dk