14 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

USA's børs styrtdykkker

Panik i Wall Street

USA's børs styrtdykkker

Det er aldrig sket i historien, at aktierne på børsen i Wall Street faldt med så meget på en enkelt dag. Angst og uro blandt børsmæglere.

Mandag raslede aktierne på New York Stock Exhange "som en "lavine".
FOTO: The Central Intelligence Agency/CC.3.0
1 af 1

Aktierne på USA's børs i Wall Street var mandag aften faldet med 1175 point på Dow Jones-indekset. Det er det største fald på én dag i historien, skriver dagbladet Wall Street Journal.

Børsen oplevede en voksende følelse af angst, og der udbrød panikstemning med råben og rumlen.
Wall Street Journal

I løbet af 11 minutter ved 15.00-tiden mandag raslede Dow Jones ned "som en lavine", skriver avisen.

Frasalget af aktier begyndte at stige fredag i sidste uge, og analytikere har ikke set en udvikling som denne siden 2011. Andre indekser som S&P, Nasdaq og Russell faldt også dramatisk. For eksempel faldt Apple og Alphabet (Googles moderselskab) med mere end 10 procent. 

Wall Street Journal beskriver stemningen på Wall Street som "en voksende følelse af angst". En investeringschef er citeret for at "der udbrød en panikstemning med råben og rumlen".

Ansatsen til panik på børserne i USA betød hurtigt et betydelige fald på de globale aktiemarkeder. Hongkong-markedet faldt 2,7 procent, Japans Topix-indeks 2,2 procent, Londons FTSE-indeks 1,5 procent og Stoxx Europe 600-indekset tabte 1,6 procent.

 

06. feb. 2018 - 09:40   07. feb. 2018 - 11:00

USA

ah@arbejderen.dk