18 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

USA truer EU med straftold

Efter afgørelse i WTO

USA truer EU med straftold

USA truer med straftold på 11 milliarder dollars på en række europæiske varer efter en afgørelse i verdenshandelsorganisationen WTO.

USA truer med sanktioner mod EU over statsstøtte til flygiganten Airbus, uagtet at den amerikanske flygigant Boeing også får statstøtte ifølge WTO.
FOTO: lenac/CC 2.0
1 af 1

USA truer EU med straftold til en samlet værdi af 11 milliarder dollars. Tolden skal ifølge USA lægges på en række varer, der omfatter motorcykler, vin og ost, skriver den amerikanske TV-station CNBC.

EU og USA har i mere end 10 år med gensidige beskyldninger om ulovlig statsstøtte.

Truslerne kommer, efter at Verdenshandelsorganisationen WTO i sidste måned afgjorde, at EU har givet ulovlig statsstøtte til flygiganten Airbus. Trump vil derfor straffe EU for ulovlig praksis. 

Men USA har selv fulgt samme praksis. WTO godtgjorde i sidste måned, at USA har givet statsstøtte til flygiganten Boeing. Ifølge WTO har de to landes statsstøtte til flyfabrikkerne været til hinder for den frie konkurrence, rapporterer CNBC.

EU og USA har i mere end 10 år med gensidige beskyldninger om ulovlig statsstøtte til deres respektive flyproducenter. Der foregår løbende forhandlinger om straftold og handelskrig mellem EU og USA. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2019 - 08:54   11. apr. 2019 - 09:30

USA

rj@arbejderen.dk