19 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

USA sender missiler til oprørere i Syrien

Kongressen siger ja

USA sender missiler til oprørere i Syrien

USA's præsident Barack Obama har fået Kongressens tilladelse til at sende anti-luftskyts-missiler til Syrien.

MANPADS kan betjenes af en enkelt person og skyde fly og helikoptere ned.
FOTO: Christopher O'Quin/U.S. Marine Corps/Wikimedia Commons
1 af 1

Ikke kun Nikolaj Villumsen, MF for Enhedslisten, mener, at den væbnede opposition i Syrien nu skal have flere våben. Allerede den 8. december gav USA's præsident Barack Obama grønt lys til at sende anti-luftskyts-missiler til Syrien.

Sidste år afsatte præsidenten og Kongressen næsten 500 millioner dollars til at bevæbne og træne "moderate oprørere" i Syrien.

Det drejer sig om de såkaldte MANPADS, der kan betjenes af en enkelt person og skyde fly og helikoptere ned.

Kongressen i USA har allerede godkendt, at præsidenten kan sende missilerne af sted, idet de den 2. december og den 8. december godkendte USA's kommende militærbudget på 619 milliarder dollars for regnskabsåret 2017, rapporterer tv-stationen CNN. Præsidenten skal blot orientere Kongressen om afsendelserne til Syrien.

Sidste år afsatte præsidenten og Kongressen næsten 500 millioner dollars til at bevæbne og træne "moderate oprørere" i Syrien.

Herhjemme opfordrede Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører Nikolaj Villumsen onsdag til, at Danmark sender våben til oprørerne i Syrien. Det sker samtidig med, at oprørere i Aleppo har overgivet sig og er ved at blive evakueret til byen Idlib af regeringshærens buskonvojer. Idlib er oprørskontrolleret.

– Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører bevæbnes, så de kan forsvare civilbefolkningen. De skal have hjælp til selvhjælp, så vi undgår nye massakre i andre dele af Syrien, siger han i en pressemeddelelse.

15. dec. 2016 - 11:13   15. dec. 2016 - 15:33

USA

ah@arbejderen.dk