16 Jan 2021  

KBH: Overskyet, -1 °C

Ungkommunister i Kerala besejrer covid-19

Ungkommunister i Kerala besejrer covid-19

Ungkommunister har gennem en genbrugskampagne indsamlet 1,4 millioner dollars til covid-19-nødhjælp i Indiens delstat Kerala, hvor to coronabølger er blevet besejret. Kerala, som har en kommunistisk regering, er blevet internationalt anerkendt for sin håndtering af epidemien.

Ungkommunisterne tilbød deres arbejdskraft på byggepladser, landbrug og markeder for at donere deres løn til delstatens covid-19-nødhjælp.
1 af 1

Den Demokratiske Ungdomsføderation i Indien (DYFI) har ført en genbrugskampagne i delstaten Kerala, hvor organisationen har samlet 1,4 millioner dollars ind til covid-19-nødhjælp, oplyser den internationale medieorganisation Peoples Dispatch.

Keralas covid-19-respons har været human, omsorgsfuld og succesfuld.
Økonomisk antropolog Jason Hickel

DYFI er en revolutionær ungdomsorganisation, der er uformelt forbundet med Indiens Kommunistiske Parti (Marxister), hvilket er det førende parti i Keralas regering.

Kerala har modtaget international anerkendelse for sin håndtering af covid-19-epidemien, efter at delstaten har formået at besejre flere coronabølger effektivt, samtidigt med at Indien som helhed er et af verdens hårdest coronaramte lande.

Genbrug Kerala

"Genbrug Kerala" er navnet på DYFI's genbrugskampagne. Under kampagnen har DYFI blandt andet videresolgt genbrugsmaterialer og doneret hele indtjeningen til Keralas covid-19-nødhjælp.

DYFI har indsamlet genbrugsmaterialer ved at besøge indbyggere i Keralas lokalsamfund, som har bidraget til kampagnen ved at donere alt fra gamle aviser til ødelagt elektronik.

Derudover indebærer DYFI's kampagne, at ungkommunisterne renser delstatens floder for plastik. I august havde DYFI indsamlet over 6,5 ton plastikmaterialer fra Keralas floder.

Ifølge miljømediet Mongabay findes tre af verdens mest forurenede floder i Indien. Genbrug i Kerala spiller derfor også en rolle i kampen mod forurening og klimaforandringer.

Materialerne, som er blevet doneret eller renset op fra floder, har DYFI så solgt videre til skrotforhandlere og andre genbrugere.

Fødevarer

Ud over at indtjene penge til Keralas covid-19-nødhjælp gennem salg af materialer som plastik og gammel elektronik, har DYFI også videresolgt fødevarer og åbnet små billige spisesteder.

DYFI har under deres arbejde i lokalsamfundet modtaget betydelige donationer af ris, mælk, frugt og grøntsager. "Nogle mindre landbrug donerede hele sæsonens produktion", skriver Peoples Dispatch.

Hos andre fjerntliggende landbrug, der under covid-19-nedlukningen havde svært ved at sælge deres fødevarer, købte DYFI produktionen for at sælge den videre og støtte landmændenes økonomi.

Desuden har ungkommunisterne solgt fisk, som de selv har fanget i Keralas indre vandområder.

Doneret arbejdskraft

Ungkommunisterne har også engageret sig i andre former for arbejde, hvoraf deres indtjente løn er blevet doneret til kampagnens formål.

Medlemmer af DYFI er blevet hyret som rengøringsservice hos fabrikker, kontorer og private hjem, og ungkommunisterne har også rengjort lokale brønde i Kerala.

I de områder, hvor lockdown havde mindsket transportmulighederne, tilbød medlemmmer af DYFI deres arbejdskraft som billige chauffører.

Desuden tilsluttede ungkommunisterne sig arbejdskraften på byggepladser, landbrug og markeder for også her at donere deres løn til delstatens covid-19-nødhjælp.

Keralas indsats

DYFI's kampagne er en del af Keralas omfattende indsats mod covid-19, hvis effektivitet har modtaget bred international anerkendelse fra eksperter og medier.

Da Kerala i januar testede Indiens første tilfælde af covid-19, greb den kommunistiske delstatsregering hurtigt ind. Tusindvis af keralitter kom i lockdown, flere måneder før den indiske regering indførte tiltaget.

Under nedlukningen indsamlede DYFI over 11.000 elektroniske enheder som computere og tablets, så studerende havde mulighed for at fortsætte studiet hjemmefra, oplyser Peoples Dispatch. 

Delstaten identificerede covid-19-hotspots, udarbejdede et detaljeret kort for kontaktopsporing og indførte påbud om at bære maske i offentligheden.

Samtidig blev der investeret i test og hospitaler, telefonisk rådgivning blev etableret, og en app, der informerer om covid-19, blev udviklet til Keralas indbyggere. Og det er blandt andet disse tiltag, som har vist sig at være effektive.

Ifølge den indiske regeringsplatform MyGov.in er 572 mennesker døde med covid-19 i Kerala, hvor der i alt bor over 33 millioner indbyggere. Til sammenligning er 640 døde i Danmark, hvor der bor under seks millioner, oplyser WHO.

"Keralas covid-19-respons har været human, omsorgsfuld og succesfuld", tweetede den økonomiske antropolog fra Storbritanien, Jason Hickel. "Det gør den såkaldte "første verden" til skamme", fortsatte han.

Artiklen kan downloades og printes i PDF her

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. sep. 2020 - 06:47   25. sep. 2020 - 08:10

Indien

mbs@arbejderen.dk
Lyt til artiklen

Demokratisk Ungdomsføderation i Indien

DYFI

 • er en revolutionær ungdomsfløj uformelt forbundet med Indiens Kommunistiske Parti (Marxistisk).
 • beskrives som en "progressiv" organisation inspireret af "antiimperialistiske, demokratiske og socialistiske idéer".
 • kæmper mod Indiens kastesystem, ulighed blandt køn og krænkelser af sekularismen.
 • ser sig selv om en efterfølger af de unge, der kæmpede mod britisk kolonisering.
 • blev etableret i 1980.
 • har afdelinger i 24 af Indiens 28 delstater.
 • består af omkring 2,2 millioner medlemmer.
 • medlemerne er primært studerende, bønder og arbejdere.
 • er en del af den antiimperialistiske Verdensføderation for Demokratisk Ungdom (WFDY).
 • et medlemskab hos DYFI koster cirka 0,17 kroner om året.
Kerala
 • Er en delstat i Sydindien.
 • Har omkring 34 millioner indbyggere.
 • Keralas mange floder gør delstaten populær blandt turister.
 • Omkring halvdelen af Keralas befolkning lever af landbrug.
 • Landmændene producerer primært ris, men også kokosnød, te og kaffe.
 • Kerala er også blandt Indiens største fiskerbyer med omkring 220.000 fiskere.
 • Regeringens førende parti er Indiens Kommunistiske Parti (Marxistisk) – CPI(M).
 • Keralas befolkning anses for at være de første i verden til at vælge en kommunistisk regering demokratisk.
 • 93 procent i Kerala har lært at læse, hvilket er det højeste i nogen indisk delstat.
 • 0,04 procent af Keralas befolkning er hjemløse, hvilket er det laveste i Indien.
 • Regeringens investeringer i uddannelse, sundhed og bekæmpelse af fattigdom har placeret Kerala i den højeste kategori på Human Development Index.